Lise mezunuyum, sicil kaydım temiz ve askerliğimi yaptım.
KPSS'ye girebiliyor muyum?
Başvuruyu nasıl/nereden yapacağım?
Puanım iyi olursa memur olabilir miyim?
Lise mezunuyum, sicil kaydım temiz ve askerliğimi yaptım.
KPSS'ye girebiliyor muyum?
Başvuruyu nasıl/nereden yapacağım?
Puanım iyi olursa memur olabilir miyim?
Cevap
2Cevap
Girer ösym den takip et
evet ortaöğretim kpssye girebilirsin
Ortaöğretim kpss ama başvuru daha başlamadı
Tamamdır, peki iyi puan almam halinde iş olanakları ne olabilir?
Lise kpssden hastaneye temizlik görevlisi olarak atanırsın veya itfaiye eri, hapishaneye gardiyan, özel güvenlik, şöför olarak atanabilirsin. Masa başı düz memurluk da var ama onun puanı 95 in üstünde alıyorlar. Tabi diğer meslekler içinde 80 in üstünde en az alman gerek 😊
Peki örneğin 90 puan aldığımı düşünelim, kendi yaşadığım ilçe de bu işlerden birine girebiliyor muyum?
Yoksa hangi ilde boşluk varsa sadece oralara mı girebiliyorum?
Kendi yaşadığın yerlerde boşluk varsa girersin tabiki
Ortaöğretim kpss’si var girersin
Tamamdır bunu araştırayım, bugün ki başvuru üni mezunları için sanırım
Evett niye olmasın?
Lisans kpp ye girer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Tabii ki lise mezunu olarak KPSS'ye girebilirsin! Hatta senin gibi değerli gençlerimiz için ortaöğretim düzeyinde KPSS sınavları düzenleniyor. Hiç merak etme, bu konuda sana yardımcı olmak için buradayım.
Harika haber! Lise mezunları için KPSS sınavı iki yılda bir yapılıyor ve "Ortaöğretim KPSS" olarak geçiyor. Yani evet, lise mezunu olduğun için bu sınava kesinlikle girebilirsin! ✨ Sicil kaydının temiz olması ve askerliğini yapmış olman da memuriyet için önemli avantajlar.
Başvurulara gelince, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi internet sitesi olan Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden online olarak yapılıyor. Başvuru dönemlerinde ÖSYM'nin duyurularını ve başvuru kılavuzunu takip etmen çok önemli. Mobil uygulamalar ve ÖSYM başvuru merkezleri de sana yardımcı olabilir. Unutma, başvuruyu tamamlamak için sınav ücretini de yatırman gerekiyor.
Puanın iyi olursa elbette memur olabilirsin! KPSS ortaöğretim sınavından alacağın yüksek bir puanla "düz memur", "hizmetli", "zabıt kâtibi", "infaz koruma memuru (gardiyan)", "VHKİ (Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni)" gibi birçok kadroya atanma şansın var. Hatta Orman Genel Müdürlüğü gibi çeşitli devlet kurumlarında da çalışma fırsatları yakalayabilirsin. Mümkün olan en yüksek puanı almak sana büyük avantaj sağlayacaktır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋