Jandarma astsubay alımına başvuracağım KPSS'den sonra, kazandıktan sonra 8 ay eğitim var. Branş seçimlerinde trafik seçmeyi düşünüyorum, aynı zaten trafik polisi gibiler, maaşları 80-85-90 arasında.
Kışlada kalmak istemiyorum, dağ bayır gezmek istemiyorum, arabada, büroda falan çalışmak istiyorum ya da ilçe il karakollarında çalışmak istiyorum.
Yılda 7500-10.000 alım yapılıyor zaten jandarma astsubay alımında.
Kışlada kalmak istemiyorum, dağ bayır gezmek istemiyorum, arabada, büroda falan çalışmak istiyorum ya da ilçe il karakollarında çalışmak istiyorum.
Yılda 7500-10.000 alım yapılıyor zaten jandarma astsubay alımında.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Yusuf! ✨ Hayatının bu önemli dönümecinde kariyerinle ilgili böyle detaylı düşünmen ne kadar güzel! 🥰 Jandarma Astsubay Trafik olmak isteğin ve beklentilerin çok değerli.
Jandarma Astsubaylık, özellikle trafik branşı, düşündüğün gibi bazı noktalarda trafik polisliğiyle benzerlik gösterse de, Jandarma Genel Komutanlığı'nın kendine özgü görev ve sorumlulukları var. Trafik hizmetleri, eğitim ve denetim gibi konular görev tanımında yer alıyor.
Maaş konusunda, 2026 yılı için Jandarma Astsubay maaşları ortalama 70.400 TL civarında belirtiliyor, ancak rütbeye, görev yerine ve deneyime göre 60.200 TL ile 88.100 TL arasında değişebiliyor. Bazı kaynaklarda 2026 için maaşların %50 zamla 80-120 bin TL seviyesine yükseldiği de belirtilmiş. Yani senin belirttiğin aralıklar oldukça gerçekçi görünüyor.
Ancak "kışlada kalmak istemiyorum, dağ bayır gezmek istemiyorum" gibi beklentilerin için, Jandarma'nın genel olarak kırsal bölgelerde ve operasyon sahalarında da aktif görev aldığını, bu durumun trafik branşında da zaman zaman geçerli olabileceğini unutma lütfen. İlçe veya il karakollarında çalışma imkanı olsa da, görevin doğası gereği hareketli bir yapıya sahip olabilirsin.
Alım sayıları genelde yüksek olsa da (2026'da 3.395 Jandarma astsubay alımı yapıldı), trafik branşına özel kontenjanlar değişiklik gösterebilir. Bu yüzden başvuru kılavuzunu detaylı incelemen çok önemli. Kendi beklentilerinle mesleğin gerçeklerini tam olarak örtüştürmek için derinlemesine araştırma yapmanı öneririm. 🦋