2 gü

Mezuna kalıp tıp mı denemeliyim yoksa ODTÜ Hacettepe ilköğretim matematik öğretmenliği mi yazmalıyım?

merhabalar ben bu sene liseden mezun oldum yks’ye girdim. Annemle babam ayrılar bir süredir ve babamda kalıyorum ev işleri hep bana ve kardeşime ait aynı zamanda babam da biraz geçimsiz biri olduğu için bu sene adam akıllı ders çalışamadım. Uzun zamandır tıp istiyordum ama bu sene ortalama sayısaldan 50-60k arası bir şey yapacağım gibi duruyor hiçbir destek almadan ne özel ders ne dershane olmadan bu şekilde yaptım bir yandan da hem evle uğraştım hem de babamın laflarına takılıp bazı günler ders çalışamadım ama yine de kendimi suçlamıyorum suçlamak istemiyorum. Her neyse son zamanlarda erkek arkadaşımın da fikriyle aklımıza iyi bir yerde ilköğretim matematik okuyup okurken de özel ders vererek harçlığımızı çıkarmayı ve sonrasında da iyi bir yerden mezun olduğumuz için bu meslek üzerinden güzel paralar kazanabileceğimizi düşündük. O bu sene kesin olarak gitmeyi düşünüyor ODTÜ veya Hacettepe matematik öğretmenliğine fakat ben çok kararsızım. Kendisi ağzı iyi laf yapan biri ve çevre bulabileceğini düşünüyor zor olduğunu bilse de ki ben de güveniyorum bu konuda kendime. Ama bir yandan da mezuna kalsam tıp kazanabileceğimi düşünüyorum çünkü cidden ders çalışmayı seven biriyim o yüzden aklım çok karışık. Ama bir yandan da 6 sene tıp okumak ailevi durumlar yüzünden zor gibi geliyor çünkü babam zaten ayağında engeli olan bir insan ve daha fazla çalışıp beni okutabileceğini düşünmüyorum her ne kadar geçimsiz biri olsa da bir yandan okurken ona da anneme de yardım etmek ya da yük olmadan okuyabilmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım bu konularda tecrübesi veya fikri olan insanlardan fikir almak çok istiyorum. Ayrıca matematiği cidden çok seven ve bu mesleği de yapabileceğini düşünen biriyim. Atanmayla uğraşmayıp mesleğimi sadece özel dersten devam ettirmeyi düşünüyorum çünkü cidden iyi paralar alıyorlar okuldaki hocam aylık 30k alırdı mesela bir öğrenciden sadece. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz mezuna mı kalmalıyım yoksa ODTÜ veya Hacettepe’de matematik öğretmenliği okumak iyi bir fikir mi? Cevaplarsanız çok minnettar olurum🙏🏻🙏🏻
Mezuna kalıp tıp mı denemeliyim yoksa ODTÜ Hacettepe ilköğretim matematik öğretmenliği mi yazmalıyım?