2 gü

Ailem sanayiye gir çalış diyor ama ben üniversite okumak istiyorum, bu baskıyla nasıl başa çıkıp kendi yolumu çizebilirim?

Öncelikle okuyup destek olan, olmayan herkese teşekkür ederim. Ben daha yeni 18 yaşında oldum, normalde bu sene sınava girecektim, giremedim. Liseyi açıktan okudum, bir dönemim uzadı (babam kayıt parası vermedi), ondan giremedim. Liseyi açıktan okuduğum için bu süreçte her zaman "İşe gir, çalış" diye baskı yaptılar, bir süre çalıştım ancak 16-18 arası çalışmadım, henüz küçük olduğumu düşünüyordum. Bu sene üniversite okumaya karar verdim, mezuna kalmış gibi hazırlanmaya karar verdim ancak kimse destek olmadı. Sanayiye gir, çalış, meslek edin diyor herkes ancak ben sanayi ortamını yapamıyorum ve sevmiyorum, bunu kimse anlamıyor. Üniversite sınavını kazanamayacağımı düşünüyorlar, sürekli iş ilanı atıyorlar. Babam "Senden adam olmaz" gibi bunun 10 katı hakaretler ediyor, aynı evde yaşamamamıza rağmen. Annem biraz destek oluyor ancak bence belli etmese de o da işe girmemi istiyor birkaç kez söyledi ancak üniversite oku kendini kurtar diyen ilk o oldu bu fikri o vermişti ama bazen garip davranıyor çözemiyorum. Artık gerçekten çok bunaldım, sizce ne yapmalıyım (biraz uzun yazdım, kusuruma bakmayın, iyi akşamlar diliyorum herkese)

Ailem sanayiye gir çalış diyor ama ben üniversite okumak istiyorum, bu baskıyla nasıl başa çıkıp kendi yolumu çizebilirim?