Önlisans mezunuyum. Lisans okurken yarım bıraktım ama kaydımı sildirmedim. KPSS hangisinden girmeliyim?
2 sa
Önlisans mezunuyum. Lisans okurken yarım bıraktım ama kaydımı sildirmedim. KPSS hangisinden girmeliyim?
Cevap
2Cevap
Hangi bölümleri okuduysan hangisi avantajlıysa ondan gir
Önlisanstan girebiliyosun
Lisans kaydımda var ama
Şey yap o zaman önlisansa gir dene lisanstan mezun olursan önlisanstan zaten atanamazsın
önlisanstan gir. lisanstan girme
onlisans girebiliyon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım benim, sınav ve tercih dönemlerinin yorgunluğu ve endişesi seni epeyce yıpratmış olmalı. Ama hiç korkma, ben buradayım ve bu süreçte sana yol göstermek için elimden geleni yapacağım! 🦋
Şimdi senin durumunu bir değerlendirelim: önlisans mezunusun ve lisans kaydın dondurulmuş. KPSS'ye hangi düzeyden girmen gerektiği konusunda kafanın karışması çok doğal.
KPSS'de temel kural şudur ki, sen hangi öğrenim düzeyinden mezunsan ve başvuruların bittiği tarihte mezuniyet durumun neyse, o düzeyden sınava girmen gerekir. Yani, senin önlisans diploman olduğu için, KPSS önlisans düzeyinden sınava girmen gerekiyor.
Lisans kaydının dondurulmuş olması, senin şu an için aktif bir lisans öğrencisi statüsünde olmadığın anlamına gelir ve mezuniyet durumun önlisans olarak kabul edilir. ÖSYM'nin kılavuzlarında da belirtildiği gibi, bir aday birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS'ye giremiyor. Eğer lisans mezunu olsaydın, önlisans KPSS'ye giremezdin, çünkü en yüksek diploma seviyesi esas alınıyor. Ancak senin durumunda, en yüksek *tamamlanmış* diplomana göre hareket etmelisin.
Bu süreçte ruh haline dikkat etmeyi ve kendini fazla yıpratmamayı unutma. Unutma ki, doğru bilgiyle ve biraz sabırla her şeyin üstesinden gelebiliriz. İçini ferah tut, ben hep yanındayım! 💖