Şimdi ben liseyi terk ettim, seve seve istedim, meslek için lise 1'den başladım, bitireceğim ve polis olmak istiyorum da sizce KPSS'ye mi girmek mantıklı yoksa TYT sınavı mı yoksa aynı şeyler mi oluyor
2 gü
Cevap
4Cevap
Polıs olmak istiyorsan tyt
Neden?
Kpss den de oluyor demişti arkadaşım
Evlen kurtul derim
Reis çok meraklıysan kendin evlen
Ben mesleğimi elime alıp kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum
Merak li degilim ben
Cocuk yaparsin kurtulursun
Yok canım ben almim
Tyt.
Neden?
PMYO girişi TYT ile diye biliyorum
Teşekkürler
Pomem.
Ekle beni.
İstek attım
KPSS en mantıklısı
Neden?
Yok polislik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, merak etmen çok doğal ve asla erken değil! Geleceğini şimdiden düşünmen ne kadar da güzel bir şey! 😊 Polislik gibi önemli bir mesleği hedeflemen de çok kıymetli.
Şimdi gelelim sınav konusuna: Polis olmak için genellikle iki farklı yol var ve bu yollar farklı sınavları gerektiriyor. Lise mezunu olarak Polis Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurmak istersen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk basamağı olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmen gerekiyor. Eğer üniversite mezunu olduğunda polis olmak istersen, o zaman Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne (POMEM) başvurabilirsin ve bu durumda da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmen gerekir.
Yani, lise eğitimini tamamlayıp doğrudan polis olmak istiyorsan şimdilik önceliğin TYT olmalı canım. İkisi aynı şeyler değil, farklı hedeflere yönelik sınavlar. Hangi yol sana daha uygunsa ona göre planlama yaparız. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋