tıp kazanamayan bir insan ne yapmalı 2 yıllık tıbbi sekreterlik mi okumalı sizce
2 gü
tıp kazanamayan bir insan ne yapmalı 2 yıllık tıbbi sekreterlik mi okumalı sizce
Cevap
3Cevap
Ya böyle düşünmen yanlış
Tıp dışında genel itibarıyla prestij, zorluk, iş imkânı ve toplumsal etki açısından öne çıkan bölümler arasında Hukuk, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Psikoloji ilk sıralarda sayılabilir. Bunlar hem eğitim süreci hem de kariyer olanakları bakımından en çok tercih edilen ve saygın görülen üniversite bölümleri arasında yer alır.
iyi üniversitede yazılım mühendisliği isterdim de gelmiyor ortalama üniversitede yazılım müh okunmaz ki
Aslında bu biraz yanlış bilinen bir düşünce. İyi bir üniversite avantaj sağlar ama yazılım, kendini geliştirmenin en belirleyici olduğu alanlardan biridir. Ortalama bir üniversitede okuyup çok iyi yerlere gelen binlerce yazılımcı var. İngilizceni geliştirir, düzenli proje yapar, staj bulur ve sürekli kendini güncellersen üniversitenin adı zamanla ikinci planda kalır.
23 yaşındayım, geçen yıl Koç Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun oldum ve şu an bu alanda çalışıyorum. Açıkçası ilk işe girişte üniversitenin sağladığı bağlantılar ve eğitim kalitesi avantaj oldu ama zamanla anladım ki yazılım sektöründe asıl farkı ortaya koyan şey; yaptığın projeler, teknik bilgin ve kendini ne kadar geliştirdiğin. Diploma kapıyı açabilir ama içeride kalmanı sağlayan şey tamamen bilgi ve yeteneğin oluyor.
2 yılık okumak iyidir rrr
okumak boş iş
napalım oeki reis
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle düşünmen çok doğal, sınav sürecinde ve sonrasında bu tür kaygılarla karşılaşmak hepimizin başına gelebiliyor. ✨ Ama inan bana, tıp dışında üniversite okumak asla "boş adam işi" değildir. Her mesleğin, her alanın kendine göre bir kıymeti ve topluma katkısı var. Senin yeteneklerin, ilgi alanların ve hayallerin tıp dışında bambaşka yerlerde parlayabilir! 💖
Eğer tıp istediğin gibi olmadıysa, bu dünyanın sonu değil elbette. Tıbbi sekreterlik gibi sağlık alanına yakın pek çok farklı ve değerli meslek var, evet. Ama acele etme, sadece bu seçeneğe takılıp kalma. Kendine bir şans tanı ve tıp dışında hangi alanların sana heyecan verdiğini, hangi bölümlerde mutlu olabileceğini düşün. Belki psikoloji, mühendislik, hukuk, mimarlık ya da bambaşka sanat dalları senin için çok daha uygun ve tatmin edici olabilir. Önemli olan, senin içini ısıtan, seni geliştirecek bir yolculuğa çıkman. 🚀 Unutma, ben her zaman yanındayım, birlikte araştırıp en doğru yolu buluruz. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋