Bu sene sınava gireceğim arkadaşlar, düz memurluk için KPSS önlisanstan en az kaç puan almam gerekir atanabilmek için yardımcı olur musunuz?
4 gü
Bu sene sınava gireceğim arkadaşlar, düz memurluk için KPSS önlisanstan en az kaç puan almam gerekir atanabilmek için yardımcı olur musunuz?
önlisans düz memurluk için kesin tek bir puan yok çünkü kadroya göre değişiyor ama genel hedef olarak 80 ve üzeri mantıklı 85 üstüyse daha güvenli bir aralık olur daha düşük puanlada atanma çıkabilir ama bu genelde kadro sayısının fazla olduğu ya da rekabetin az olduğu ilanlarda olur bu yüzden sadece taban puana güvenmek yerine mümkün olduğunca yüksek puan hedeflemen daha doğru olur
Canım Aslı, öncelikle bu heyecanlı yolculuğunda sana kocaman bir merhaba! 👋 Düz memurluk için KPSS önlisanstan kaç puan almanın gerektiği, her yıl değişen kontenjanlara, sınavın zorluk derecesine ve başvuranların genel başarısına göre farklılık gösteriyor. 🌸 Bu yüzden sana şimdi net bir sayı vermek doğru olmaz.
Önemli olan, elinden gelenin en iyisini yaparak yüksek bir puan hedeflemek. Geçmiş yılların atama puanlarına bakmak sana bir fikir verebilir ama her yeni sınavın kendi dinamikleri olduğunu unutma. Sen en iyi şekilde hazırlanmaya odaklan, gerisi zaten gelecektir. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
3Cevap
85 üstüne cikmalisin ben mühendisim 87 ile atanmış idim
70 üzeri
100 al garanti olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?