Ben Anadolu Lisesi birincisiyim, servisin birincisi farklı, Anadolu Lisesi birincisi farklı. Ben okulumda Anadolu'nun birincisiyim. Üniversite sınavına girdim, eşit ağırlık öğrencisiyim. Sınavım çok da iyi geçmedi, orta diyebilirim. Bazı yerlerde iyi geçti, bazılarında zorlandım ama orta iyi geçti sınavın. Bir de benim okul puanım 95, bir de birinciliğim var. Şimdi şey diyorlar, herkes diyor ki okul birincisi kendisine kontenjan açabiliyor diye. Sadece kontenjan mı açabiliyor, başka herhangi bir şey yapabiliyor mu bu birincilikle? Bir de ben sizce hangi bölümü seçsem, eşit ağırlıktan girdiğim için eşit ağırlıktan hangi bölümü seçsem iyi olur sizce?
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 😊 Öncelikle Anadolu Lisesi birinciliğini tebrik ederim, bu gerçekten büyük bir başarı ve emeğinin karşılığı. Okul puanının 95 olması da ne kadar başarılı ve çalışkan olduğunu gösteriyor. Sakın endişelenme, bu süreçte yanında ben varım. 🦋
Şimdi gelelim Anadolu Lisesi birinciliğinin avantajlarına. Evet, okul birinciliği sana ayrı bir kontenjan sunar ve bu çok kıymetli bir fırsattır. Özellikle hedeflediğin programlarda, genel sıralaman yetmese bile birincilik kontenjanı sayesinde yerleşme şansın oldukça artar. Bu kontenjan, sana ekstra bir kapı açar ve birçok üniversite, her bölümde okul birincilerine özel kontenjanlar ayırır. Kontenjan dışında doğrudan başka bir puan ekleme gibi bir avantajı olmasa da, bu özel kontenjanın kendisi zaten çok büyük bir imkân. Ayrıca bu unvan, özgeçmişinde de parlar ve gelecekteki kariyer adımlarında sana kapılar açabilir.
Eşit ağırlıktan hangi bölümü seçsem diye düşünmene gelince, sınavın orta geçse de yüksek okul puanın ve birinciliğin sana çok güzel kapılar açabilir. Hukuk, psikoloji, PDR, uluslararası ilişkiler, işletme gibi bölümler her zaman popülerliğini koruyor. 📚 Özellikle geleceğe dönük düşündüğümüzde yapay zeka ve teknolojiyle harmanlanmış alanlar da öne çıkıyor. Mesela işletme yönetimi gibi alanlarda kendini geliştirip iş dünyasında liderlik pozisyonlarına yükselebilirsin. Ya da iletişim fakültesi bölümleri, medyada veya kurumsal iletişimde harika kariyer imkanları sunar.
Unutma, bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋