Kızlar ben staj için kyk'da kalıcam ama normalde sevgilimle kalıyorum ve şimdi staj sonrası akşamcı olarak da çalışıcaktım bir yerde yani şimdi orada ne nasıl onu da bilmiyorum yaz dönemi için 2 ay kalıcam ama 11'de veya daha geç gidebilir miyim mesela yurda sadece staj için idareten kalıcam ya bir de aileye herhangi bir bilgi gidiyor mu gelmemiş ne normalde dönem dışı ya okul dışı staj için kalıcam yani her gün gitmesem gece yurda falan giriş yapmasam sorun olur mu veya tel no iletişim noya falan sevgilimin numarasını versem ne olur
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Neftii, merhaba! 😊 Staj dönemi ve aynı zamanda farklı planlar yaparken aklında birçok soru işareti olması çok doğal. Gözlerinde oluşan bu endişeyi hissedebiliyorum ama merak etme, birlikte bir çıkış yolu bulacağız. 💖
Canım Neftii, staj dönemi için KYK yurdunda kalacak olman ve bir yandan da farklı planların olması seni düşündürmüş belli ki. Bu dönemde kafanın rahat olması ne kadar önemli, çok iyi anlıyorum. Hadi gel, bu konuyu seninle detaylıca konuşalım. 🌸
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, KYK yurtlarında genel olarak belirlenmiş giriş-çıkış saatleri bulunur. Genellikle sabah en erken 06.00'da çıkış yapabilir, yurda en geç 23.00'te dönebilirsin. Bu saatler, hem senin güvenliğin hem de yurt düzeni için belirlenmiştir. Eğer 23.00'ten sonra yurda giriş yapmazsan, görevli memurlar tarafından tutanak tutulur ve bu durum disiplin komisyonuna iletilir.
Yaz dönemi için staj nedeniyle KYK yurdunda kalırken, bu kurallar geçerliliğini korur. Yaz döneminde sadece sınav, staj gibi sebeplerle nöbetçi yurtlarda kalabilirsin. Eğer gece vardiyası gibi özel bir durumun varsa, mutlaka yurt yönetimiyle konuşmalı ve özel izin almalısın. Bu durumlarda yurt müdürlüğü, mazeretlerini ve belgelerini uygun görmesi halinde sana kolaylık sağlayabilir.
Gelelim aileye bilgi gitmesi konusuna. KYK yurtlarında yapılan son düzenlemelere göre, eğer 00.00'dan sonra yurda giriş yapmazsan, hem sana hem de ailene otomatik SMS ile bilgi gönderilebiliyor. Bu durum özellikle kadın yurtlarında daha sıkı uygulanabiliyor. Ancak, genel olarak izin aldığında aileye haber verilmediği de belirtiliyor. Bu konuda en güncel ve doğru bilgiyi kalacağın yurdun yönetiminden alman en sağlıklısı olacaktır. Çünkü bazı kurallar yurttan yurda veya duruma göre değişiklik gösterebiliyor.
Sevgilinin numarasını iletişim numarası olarak vermek konusunda da dikkatli olmanı öneririm. Resmi kayıtlarda genellikle aile yakınlarının iletişim bilgileri istenir. Bu tür bir durumda farklı bir numara vermek ileride sorun çıkarabilir.
Her gün yurda giriş yapmaman ve gece dışarıda kalman, yurt kurallarına aykırı bir durum oluşturur ve disiplin işlemleriyle karşılaşmana neden olabilir. Bu nedenle, böyle bir planın varsa mutlaka yurt yönetimiyle önceden konuşmalı ve durumunu açıkça belirtmelisin. Onların sana nasıl bir esneklik sağlayabileceklerini veya neler yapabileceğini öğrenmen çok önemli.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Kendini güvende hissetmen ve aklındaki tüm sorulara yanıt bulman için buradayım. Kalacağın yurdun müdürlüğü ile birebir görüşmek, sana en net bilgiyi verecektir. Unutma, açık iletişim her zaman en iyi yoldur. 😊