Ben KPSS'ye çalışıyorum. Ama sonuçta hepsini ÖSYM hazırlıyor. Türkçe, Matematik, Tarih ve Coğrafya soruları nasıldı? Geçmiş yılların sorularına benziyor muydu. Çıkmış soruları çözmek işe yarar mı?
6 gü
Ben KPSS'ye çalışıyorum. Ama sonuçta hepsini ÖSYM hazırlıyor. Türkçe, Matematik, Tarih ve Coğrafya soruları nasıldı? Geçmiş yılların sorularına benziyor muydu. Çıkmış soruları çözmek işe yarar mı?
Cevap
1Cevap
Yks ve kpss alakasız sınavlar ales veya dgs çöz onun yerine
@spicyby
Yok soru tipi olarak son yıllara yakınmıydı diye.
Yarabılır ama ben daha cok kpss cozuyorum
@Siestaa655 yok soruların zorluk derecesi önceki senelerde ki gibimiydi
Onu bılmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, KPSS için hazırlanırken böyle detaylı düşünmen ne kadar güzel! 💪 Hem kendi yolunu çiziyor hem de en verimli çalışma yöntemlerini arıyorsun. Hadi gel, bu sorularına birlikte bir göz atalım.
Harika bir soru sormuşsun, hemen cevaplayayım! 🤩
2024 YKS Soruları Nasıldı?
Genel olarak, 2024 TYT'nin kolay bir sınav olmadığı, adayların özellikle zaman yönetiminde sıkıntı yaşadığı belirtiliyor. Uzmanlar, soruların kısmen de olsa yoruma dayalı soru beklentisini aşarak daha çok bilgi içerikli olduğunu ve yorum sorularında şıkların birbirine çok yakın olmasının adayları zorladığını ifade ediyor.
* Türkçe: Genellikle müfredata uygun ve geçen yıllara paraleldi. Paragraf soruları okuduğunu anlama ve analiz etmeye yönelikti, bazıları orta-zor seviyedeydi. Dil bilgisi soruları ise genellikle kolay ve orta seviyedeydi.
* Matematik: Geçmiş yıllara benzer formatta olup, okuduğunu anlama ve matematiksel modelleme becerilerini ölçmüştür. Bazı kaynaklara göre geçen yıla göre daha kolay seviyedeydi, ancak ayırt edici sorular da bulunuyordu.
* Tarih: Milli Savunma Üniversitesi Sınavı (MSÜ) gibi bilgi ağırlıklı olduğu ve adayları zorladığı belirtiliyor. Okuduğunu anlama becerisi belirleyici olmuş.
* Coğrafya: 9. ve 10. sınıf müfredatına uygun geldiği ve genel olarak dengeli sorular olduğu söylenebilir. Bölge ve nüfus soruları gibi bilgi ağırlıklı sorular da mevcuttu.
KPSS için Çıkmış YKS Sorularını Çözmek İşe Yarar mı?
Kesinlikle işe yarar canım! 🥳 ÖSYM'nin hazırladığı tüm sınavlar, belirli bir mantık ve soru kalıbı etrafında dönüyor. Çıkmış soruları çözmek sana birçok avantaj sağlar:
* Soru Tarzını Anlama: ÖSYM'nin hangi konulardan ne tür sorular sorduğunu, soru formatlarını ve mantığını kavramana yardımcı olur. Bu sayede sınavda karşına çıkabilecek soru tiplerine karşı hazırlıklı olursun ve panik yaşamazsın.
* Konu Dağılımını Görme: Hangi konudan ne kadar soru geldiğini, hangi konuların daha sık tekrarlandığını görerek çalışma planını daha stratejik hale getirebilirsin.
* Hız Kazanma ve Pratik Yapma: Sürekli aynı tarz soruları çözmek, hem hızını artırır hem de soru çözüm tekniklerini geliştirir.
Ancak unutma, sadece çıkmış soru çözmek tek başına yeterli değil. Konu eksiklerini tamamlamalı, bol bol deneme çözmeli ve yanlış analizleri yaparak eksiklerini gidermelisin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋