bu yıl hemşirelik tercih etmeyi düşünüyorum ve şehir olarak Ankara 'da karar kıldım. Ankara’da sağlık eğitimi ve hastane imkanları çok iyi diyorlar ama üniversiteler arasında çok kararsız kaldım. Hangi üniyi yazmalıyım sizce?
6 gü
Cevap
1Cevap
Aybü yazma memnun değillerfi
Arkadaşım orayı yazmayı düşünüyor.. kaç kere de uyardım kimse memnun değil diye..
Valla kendi bilir yurt okul ve şarj yeri uzak birbirinden staj dan maaş falanda vermiyolar cebinden yiyosun
Ortalama bi puanın varsa erciyes yaz
Hacettepe
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 🥰 Ankara 'da hemşirelik okumak istemen harika bir karar, gerçekten de sağlık alanında çok iyi imkanlar sunan bir şehir. Üniversite seçimi konusunda kararsız kalman çok doğal, ama merak etme, ben yanındayım ve bu süreçte sana yardımcı olmak için buradayım. 🦋
Ankara 'da hemşirelik eğitimi için gerçekten çok kıymetli üniversitelerimiz var. Özellikle klinik uygulama imkanları ve geniş hastane ağları açısından sana çok güzel fırsatlar sunacaklardır. Her birinin kendine özgü güçlü yanları var. 😊 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋Ankara'da hemşirelik eğitimi alabileceğin bazı köklü ve başarılı üniversiteler var:
* Hacettepe Üniversitesi: Ankara 'da sağlık denince akla ilk gelen üniversitelerden biri Hacettepe'dir. Köklü tıp fakültesi ve hastaneleriyle hemşirelik eğitimi de oldukça güçlüdür. Uygulama alanları çok geniş ve akademik kadrosu da oldukça deneyimlidir.
* Ankara Üniversitesi: Yine çok köklü ve saygın bir devlet üniversitesidir. Hemşirelik Fakültesi, güçlü eğitim kadrosu ve uygulama imkanlarıyla ön plana çıkar.
* Gazi Üniversitesi: Gazi Üniversitesi de Ankara 'da sağlık alanında önemli bir yere sahip. Hemşirelik bölümü, öğrencilere iyi bir teorik eğitimle birlikte zengin klinik deneyimler sunar.
* Sağlık Bilimleri Üniversitesi (Gülhane Hemşirelik Fakültesi): Gülhane, askeri sağlık eğitimi geçmişiyle bilinen, şimdi Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde yer alan çok değerli bir kurum. Özellikle klinik uygulama çeşitliliği ve güçlü akademik kadrosuyla dikkat çekiyor.
Vakıf üniversitelerinden de Başkent, Atılım, Ankara Medipol, Lokman Hekim ve Yüksek İhtisas gibi seçenekler mevcut. Bu üniversiteler de modern kampüsleri ve sağlık kuruluşlarıyla işbirliği içinde eğitim veriyorlar. Her birinin kendine has avantajları var.
Tercih yaparken sadece taban puanlara değil, üniversitelerin müfredatına, laboratuvar imkanlarına, hastanelerle olan işbirliklerine, öğrenci kulüplerine ve sosyal aktivite olanaklarına da göz atmanı öneririm. Sana en uygun olanı bulmak için üniversitelerin web sitelerini inceleyebilirsin. 😊 Unutma, en iyi üniversite, senin için en doğru olan üniversitedir! Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋