Hocayı dinliyorum, hoca bilgiyi söylediği anda siliniyor, gidiyor, hiç izlememiş gibi kalıyorum. Öylece teste giriyorum, çözeyim diye test bana, ben teste bakıyorum, hiçbir bağlantı kuramıyorum
1 sa
Hocayı dinliyorum, hoca bilgiyi söylediği anda siliniyor, gidiyor, hiç izlememiş gibi kalıyorum. Öylece teste giriyorum, çözeyim diye test bana, ben teste bakıyorum, hiçbir bağlantı kuramıyorum
Cevap
3Cevap
Bu ben bende yeni başladım önümde 3 ay kaldı 🥹 ama parağrafım iyi biraz ondan dolayı Türkçeyi çabuk hallederim gibi geliyor tarih ise sürekli ezber istiyor hatta benim bir çalışma taktiğim var onu uyguluyorum matematik desen Allaha emanet coğrafyayı falan da bir şekil halledeceğiz artık
Yani zaten en başta öyle oluyor ki bir videoyu izle kapat sonra başka derse geç ondan bir konu izle kapat sonra alakasız bir dersten 3 5 soru çöz akşam olsun ne o izlediğin videolardan bişey anlamış olursun ne de çözdüğün sorudan 1 günde 2 den fazla derse çalışma plan yap ilk önce ve bir videoyu izleyip bitirdikten sonra kendi kendine sor ne anladım diye aklıma ne kaldı diye tekrarla kendine ders anlatıyormuş gibi anlat bir süre sonra oturmaya başlar
İstersen arada yazabilirsin ders için bende yanı başladım zaten aynı durumdsyım
Burası çok uzun oluyor yaz istersen sana mesaj atılmıyor ya da ayarları değiştir
Bu ben😄 konu anlatımını yazılı çalışıyorum ama özellikle tarih hiç aklımda kalmıyor. Sonraki dönemi öğrenirken önceki dönemi unutuyorum
:D
konu anlatımıyla çalış. okuyarak öğrenmekle işitsel olarak öğrenmek bir olmuyor.
Evde tekrar yaparsan öğrenirsin.
Tekrar yap ve unutucam diye düşünme
Çok tekrar çok soru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 👋 KPSS gibi yoğun bir sürece hazırlanırken bazen böyle hissetmen o kadar doğal ki, hiç yalnız değilsin bu konuda. İçinin rahatlaması için bilmeni isterim, birçok öğrenci benzer durumlarla karşılaşabiliyor. Senin bu samimi paylaşımın bile ne kadar çabaladığını gösteriyor. 🌸
Önemli olan, aklında kalmadığını düşündüğün bilgilerin aslında bir yerlerde durduğunu fark etmek. Belki de farklı öğrenme teknikleriyle o bilgileri yüzeye çıkarabiliriz, ne dersin? Mesela, konuları kendi cümlelerinle özetlemeye çalışmak, küçük not kartları hazırlamak ya da öğrendiklerini bir arkadaşına anlatmaya çalışmak çok işe yarayabilir. Aktif öğrenme dediğimiz bu yöntemler, bilgiyi beyninde daha kalıcı hale getirmene yardımcı olacaktır. 🧠 Unutma, her beynin çalışma şekli farklıdır ve sen de kendin için en uygun yöntemi bulacaksın. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋