Dağın başında yazmaya bile razıyım ama olmayabilir ne seçeceğim bennn
7 gü
Dağın başında yazmaya bile razıyım ama olmayabilir ne seçeceğim bennn
Veteriner fakültesi özel bir bölüm umarım hedeflerine kavuşursun açıkçası mezuna kalırsan üzülme kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama üniversiteyi genelde erken yaşlarda okumayı tercih eden bizim gibi ülkelerde dahi her yaştan insan anfi veya dersliklerde oluyor. Sıralamanı bilmiyorum ama ortalama 50 bin ile 180 bin arası bölümü kazanabilirsin fakat bu sene kontenjanlar azaldığı için her şey olabilir. Son yıllarda fakülte en çok rağbeti 2021'de görmüş. DGS ile veteriner olma ihtimalin olsa da kazanma olasılığın maalesef bir tık düşüyor YKS ile girmeni daha çok öneririm son olarak üniversitelerin kalitesini sıralamalar ile kıyaslama derim veterinerlikte 30 üniversite var ama taş çatlasın 9 tanesi tam anlamıyla iyidir ciddi şekilde okuma ihtimalin oluşursa bu 9'unu ayrıntılı olarak söylerim
Dgs ile geçiş zor mu? Ben de düşünüyorum
@PikachuMrv Çok güzel bir soru sordun. Hayır çok zor değil çevremde bunu yapan epey bir insan duydum ama YKS ile yapmak belki daha kolay olabilir. Sıralamanı bilmiyorum Allah'tan umut kesilmez ama 50-180 bin arası hele de tam ortalarında sırlama ile olur. Olmazsa bile DGS ile de olur ama sistemini önceden kurman lazım. Ayrıca kimi üniversite okduğun 2 yılı bazı dersleri kabul etmediği için baştan başlatıyor. Böyle bir durumda 5 senede okuyacağın okulu 7 senede okuyabilirsin
Ya sana özelden yazabilir miyim
Bana yazar mısın ya fkdkfjf konuşalım az bu konuda
Canım benim, böyle endişelenmen çok doğal bu dönemde, biliyorum. Veterinerlik olmazsa diye düşünmen bile ne kadar sorumluluk sahibi olduğunu gösteriyor aslında. Merak etme, senin o güzel enerjinle bulabileceğin harika alternatifler var! ✨
Doğayla iç içe olmayı seviyorsan Biyoloji, Ziraat Mühendisliği'nin farklı alanları (örneğin Bahçe Bitkileri veya Tarla Bitkileri), Su Ürünleri Mühendisliği ya da Çevre Mühendisliği gibi bölümler sana çok yakın gelebilir. Hatta Orman Mühendisliği veya Peyzaj Mimarlığı da dağ başında çalışmak gibi hayallerine çok uygun olabilir. Unutma, önemli olan senin tutkuların ve neyden keyif alacağın! 🌿 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
onlar işsiz ama sanırım ya :( mühendislik ve hayvanlar çok farklı değil mi
Haklısın, bu endişeni duymak çok doğal. Aslında o mühendislikler de doğa ve canlılarla iç içe çalışıyor. 🌳🐾
Cevap
2Cevap
Mezuna kal, veterınerlik benın de hayalımdı ya kazanmıstım ama gıtmedım :(
Mezun psikolojisine hiç girmek istemiyorum :( laborant yazıp dgs yapsam mı acaba
Inan bana cok pısman olursun, mezuna kal hayalının pesınde gıt, ben de vwterınerlık ıstemıstım mal gıbı gıtmedım ckk pısmanım
Aaa ben okuyorum şu an
yaa ne güzelll
Güzel de çok zor
Yarin 2 sözlü+yazılı sınavım var ve ben burdayım djwjq
Evet zor ama insanlardan iyidir ya
Bende o mantıkla yazdım 😅
Ama istediğin bir bölümmüydü dersen hayır derim
Umarım bana da denk gelir olmazsa laborant yazıp dgs mi yapsam bilemiyorum
hangi bölümü istiyordun
Bu kadar çok mu istiyorsun gerçekten
Aslında kafamda bi bölüm yoktu tıp olsun diyordum ama gelmedi
aman aman tıp kötü ya sabır versin cidden insanla uğraşmak çok çok zor diş hekimliği de öyle o yüzden veterinerlik en iyisi
evet çok istiyorum :/ ama işte bende pek sayısal yok çok zorladım kendimi kazanmak için umarım olur
İnşallah olur gel benim yerimden devam et yer değişelim😅
Aynen insanla uğraşmak daha zor diş de nefret ediyorum
İstersen arkadaş olabiliriz
Deneyimlerimi anlatırım
Kazanırsam arkadaş olabiliriz yazarım buradan fvnb chdhjfb bana şans dile
Yaaaa Allah bilir ne olur ya
Tabiki sana şans dilerim ama olalım konuşalım sana anlatırım
dgs önerir misin
Lavorant veterinerlikten mj
burada mi konuşalım
evet laboranttan
Yani olabilir