istediğim bölüm ve okula puanım yetmiyor kötü bir okula gidip 4 yılımı çöpe atmak istemiyorum kredi çektim biraz, köye küçük bir yer yaptırdım bir inek alıp hayvancılığa başlıyorum daha fazla insanlarla uğraşamıycam çünkü
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılBurada önemli olan senin ne düşündüğün. Başkalarının düşüncelerine göre hareket etme, hayvancılık yapmak için içinde bir tutku varsa mutlaka peşinden git, idealist ol ve işini en iyi şekilde yap.
Ancak akademik kariyerini de burada noktalama, bu sene kazanamadıysan sonrası için üniversiteye gitme şansını daima aklının bir köşesinde bulundur. Üniversite, her insanın yaşaması gereken bir tecrübe. Kendini bundan mahrum bırakma.
Tek bir şeyde iyi olmak zorunda değilsin, buna şartlanma. Hem hayvancılık yap, işlerini düzene oturt ve sana işlerini emanet etme konusunda destek olacak kadroyu belirle hem de hayalindeki üniversite bölümünü oku.
Başarılar. :D23 Yorumla
Soran+1 yılzevkine okumak için kendi şehrimde edebiyat yazmayı düşünüyorum. meslek için okumaktansa kendimi geliştirmek için okumak daha eğlenceli olur
- +1 yıl
Yani diyorsun ki tamam hobi olarak yine hayvancılık yap hayalini gerçekleştir... Ama sonra yine bir bölüm iki :)
- +1 yıl
Çok Güzel Tavsiye veriyorsunuz ama Üniversite okumanın anlamını çözmüş bir ülke değiliz, Apple nin kurucusu da Üniversite mezunu değildi, Sakıp Sabancı örnek verebilirim ben burda Üniversite okumak gereksiz demiyorum Akademik Kariyer bir işde uzmanlaşmak için şart Tıpkı Çırak Kalfa ve Ustalık gibi bizde Üniversite okumak Şekil yapmak dan öteye gitmiyor ondan sonra kamuya girmek için yoğunlaşan adaylar işsiz kalıyor malumki Ben Otel de Güvenlik olarak çalışıyorum Otelimize İş Başvurus için yani Gıda Mühendisi 50 kişi geliyor ama Otel Hhiç birini işe almıyor sadece kendi yakınını ya da bildiğini alıyor Bir Otel de 10 meydancı, 20 garson alınacaksa 1 tane Gıda mühendisi Başvuran 1 değil 50 neden önüne gelen Gıda Mühendisi mi olacak İnsan Kaynakları da biliyor hepsinin ne ölçüde ve tecrübe de Ünv okuduklarını çünkü CV ler Önemli, Ama bakıyorsun ki en iyisini almayı onlar da istiyor, Herkes Alanın da istediği gibi uzmanlaş sa ne iyi misal Aşcılık bilen biri Dahasını istiyor dahası için Lisans okuması lazım Böyle adamlar Üniversite okumalı, Hukuk Alanında Başarılı bir birey mutlaka Hukuk okumalı, Çevrem de binlerce İki yıllık meslek yüksek okulu öğrenci var Akademik çevreyle alakaları yok Lise öğrencilerden farksız Üniversite sınavına girecek kaç milyon var Ukrayna Modeli bir yapı olsun mu isteyelim Otelimize gelen Ukraynalı Doktor, Mühendis Öğrenci var hepsi de İşsiz Çünkü modelleme Uukraynada eğitimde paraya odaklı Türkiye de aynı şekilde
En İyi Cevaplar
+1 yılHerşey diploma değil bence doğru yoldasın. Çogu kişi herkes okuyor diye okuyor sonra asgari ücrete köpek yerine konuyor işine gelirse deniyor. Bence bu devirde okumak gerekiz artık
811 Yorumla
Soran+1 yılaynen 12 saat asgari ücret için çalışacaksam 4 yıl okumam gereksiz bir yandan hayvancılığa girip bir yandan zevkine okumak için kendi şehrimde edebiyat yazmayı düşünüyorum. meslek için okumaktansa kendimi geliştirmek için okumak daha eğlenceli olur
- +1 yıl
Bilmem, ben okul yüzü görmek istemiyorum hicbir sekilde , ne zevkime ne başka biseyine, mal mal dersler koyuyorlar bölüm derslerini direk vermiyorlar. bu kadar uzun zamana yayılmasaydi belki keyfine okumaya sicak bakabilirdim
- +1 yıl
O zaman 2 yıllık oku
- +1 yıl
Sana ne kardesim
- +1 yıl
Bende 7 sene once okulu birakinca herkes hayatimin bittigini falan soyledi iyiki birakmisim diyorum bende simdi herkes benim yasimda daha yeni ise baslayacakken ben kendi isimi kuruyorum
- +1 yıl
@Hergunplaj Ne işi kuruyorsun mesela?
- +1 yıl
@Hergunplaj valla bu zamanda, işini yurdışında yapabileceksen, ya da tıp ve hukuk okuyacaksan okuyacaksın, gerisi vakit kaybı
- +1 yıl
@OfsaytKazım bir kac isim var, emlak ticareti yapiyorum, toptancilik yapiyorum su anda bu ise odakliyim, onun disinda kucuk bir dukkanim var hediyelik esya vs satiliyor orada
- +1 yıl
@Hergunplaj Bereketli olsun
- +1 yıl
@OfsaytKazım sagol
- +1 yıl
Bu arada asgari ücret verseler yine iyi. Staj ayagina bedsva calistiriyorlar. İşe alirken deneme meneme curt curt diye bedavaya getiriyorlar. Iyi düzen.
+1 yılEğitim mi İş hayatı mı?
Değerli arkadaşım, bu sorunu okumaktan vazgeçip iş hayatına atılayım mı diye okuyorum. İdeallerinin peşinden gitmeni tavsiye ederim. Üniversitede bölümün bir noktadan sonra önemi yok. Derslerde ileride yapacağın mesleğine dair çok nadir durumlard bilgi ediniyorsun. Çoğu durumda kendini geliştirmen beklenir. O bölüm olmaz başka bölüm olur. Ama üniversitesi hayllerinde tütüyorsa kesinlikle eğitime devam. İş hattına sonra atılırsın. Her üniversitenin kendine özgü bir eğitim anlayışı var bunun yanında kendine has bir kültürü de bulunur. Kesinlikle kendini bulacağın bir tarafı da var. Eğitime devam!
10 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÜlkemiz şartlarına baktığımda ve ne kadar üniversitenin önemine inansamda bazen hayata en erken ve akıllıca seçimlerle başlamak gerekebiliyor. Sizinde yaptığınız bu hayat şartlarında çok akıllı ve en mantıklısı diyebileceğim ender bir girişimcilik örneği olmuş. 4 sene üniversiteye gidip minumum 150.000 TL masraf yapacağınıza ve iş garantisi olmayacağına göre herkesten çok öndesiniz, başarılar diliyorum.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
74
Cevap
67Cevap
Doğru mu yanlış mı bu kararı sen vermişsin zaten. Yargı muhakame kısmı sana ait fakat okumaktan vazgeçmeden de yine kredi çekip aynı hayali gerçekleştirebilirdin. Hatta çalışma yapacağın alana fayda sağlayabilecek bir bölüm olsa daha faydalı olurdu ki hala geç değil. Modern gelişmiş çağın gereklerine uygun bir çiftlik atardın. Okuyupta işsiz kalmak olarak düşünmek yanlış olur hele çöpe atmak fena bir bakış açısı. Kendini eğitmek ve geliştirmek yapacağın işe katkı sağlamak olarak düşünürsen lisans eğitiminin ne kadar önemli olduğunu anlar hak verirsin. Tabi tercih senin kimse bir şey diyemez
00 YorumlaBence doğru yoldasın. Kendi çocuğum var ve bu yüzden rahatça fikir beyan edebiliyorum. Bu salgın, afet, çeşitli felaketlerin önümüzdeki 10 yıllarda gelmesi muhtemel. Herkes bunun farkında. Kendi çocuğuma kendi kendine yetebilmeyi öğretmeye çalışıyorum ve çalışacagım. Toplum artık neredeyse yemek yapmayı, temizliği, vb. bilmeyen insanlarla doldu. Okul okuyacagım diyerek hayattan kaçanlarla doldu. Şu anı bilmiyorum ama ilerleyen zamanda kazanan sen olacaksın net. Hayvancılıkla, toprakla uğraşan uzun vadede kaybetmez.
00 YorumlaBenimde bir yandan aklimdan geçiyor ben 4 yıllık mezun olucam bunun bir artısı devlet sana hibe veriyor. Okumak şart değil ama veterinerlik okusan iyi olur aklında bulunsun. İnsanlar bahçe ve hayvancılığı kolay sanıyor ama ikiside çok emek istiyor. Giderleri de getirisi kadar fazla. Vücudu fazlasıyla yoruyorlar
00 Yorumla
+1 yılBence manrikli herkes okuyacak diye bir kural yok ya
İstersen disardan oku daha sonra o daha kolay daha pratik
Ama hayvancılık konusunu bilemiyorum
Yapqbilecek misin kâr edebilir misin bizim buralarda çok zarar eden oldu
Umarim basarili olursun00 Yorumla
+1 yılÇok doğru çok akıllıca bir karar fakat tek bir şartla; babadan dededen görmeden usulle yapmayacaksın.
Bilinçli bilerek yapacaksın.
1- Yem maliyetini dengeleyeceksin.
2- En az 40-50 baş hayvanla yapacaksın Yani ölçek ekonomisini kollayacaksın.
Bu şekilde yaparsan okumana hiç lüzum yok. Bak keyfine. 4 seneni de çöpe atma. Sadece dediklerimi dikkate al;
Yem maliyetini dengele, ölçek ekonomisini dikkate al.00 Yorumla
+1 yılçok zevkli bende isterim huzuru bulursun :D ama önce üni oku iş bulunacak bir bölümden oku işsiz kalacak bölümlerden okuma yani bölümleri araştır. 2 yıllık da olur farketmez :) yedekte durması için yanii.
sonrasında hayvancılıkda yapabilirsin okuyup işsiz kalma ihtimalin var tabi ama denemeden bilemezsin o yüzden önce oku sonra işe giriş derimm bu kadar umutsuz olmayın derim. okumazsan içinde kalır bide diploma lazım olur bence00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUmarım daha önce köy hayatını görmüş geçirmişsinizdir. Çünkü sandığınız kadar basit ve eğlenceli değil. O hayvanların yemi, dışkısı, sütü hepsini siz halledeceksiniz. Ayrıca köyde de insanlar var ve daha çok kavga var arsa yüzünden. Bence yanlış yapmışsınız.
11 Yorumla
Soran+1 yıletrafı çevrili arsa köylülerle işim olmuycak
Kendi işin gibisi yok biraderim avrupadan feyz al araştır öğren yemini kendin üret sütünü işle peynir yoğurt vs sat, yumurta ve kesim için ayri tavuk işinede gir. Zaten köy para eden cins köpekte al yavrulatip sat az iş iyi para herseyi değerlendir hayvancılıkda ileri olan ülke ve ciftliklerden feyz al plan proje vs gözün kulağın açık olsun. 👍 İsteyince yapamicaan sey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl4 yıllık mimarlık mezunuyum adamın ofiste çayını demleyip masası nın tozunu alıyorum Türkiye gibi bir ülkede kafayı kullanacaksın iyi bir insan olmuşsun okumuşsun tarih bile yazsan kimin umrunda?😏 insanlar vefasız zaten dönüp yüzüne 1 kişi bakmaz o yüzden okuyup işsizlikle sürünmek istemiyorsan hayvancılığı seç derim iyide geliri var namussuzun 😊
03 Yorumla- +1 yıl
nerde okudun
Cevap sahibi+1 yıl@leoniscas9 mimar sinan güzel sanatlar üniv
- +1 yıl
çay getirmek nedir abi ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılHAYALİNİN MESLEGİ NEYSE ONU YAP , temizlik görevlisi olarak meslekte mutlu olacaksan o işi yap , doktor olarak sevmiyorsan o meslegi istersen 59bin lira kazan mesainin bitmesini iple çekersin ayrıca çalışırken sürekli küfür edersin ne iş yapmak istiyosan onu yap hayvancılıkda degerli meslek
https://www.youtube.com/embed/RKapKz8d6TI00 Yorumla
+1 yılBiraz muhabbet edelim mi bu konu da
Öncelikle ne amaç ile başlıyorsun
Kasaplık mı?
Süt için mi?
Damızlık ya da kurbanlık için mi?
Meraya yakın mısın?
Bir çok ayrıntı var bunları da göz önünde bulundurularak karar vermelisin02 Yorumla
Soran+1 yılilk başta peynir satışıyla başlıycam daha sonra zaten 1 inek 10 yılda 144 tane oluyo ondan sonra emekli olurum
- +1 yıl
Bro sen hangi bölgedesin
Mera var mı mera ile aran kaç kilometre
Yanlış anlama bro
Büyük baş hayvan hep yer :)
Küçük baş daha bereketlidir
+1 yılBöyle mutlu olacağını düşünüyorsan hayallerinin peşinden git derim. Herkes okuyup lüks hayat yaşamak zorunda değil. Köy hayatı her zaman insanların imrenildigi bir hayat olmuştur. Umarım mutlu ve huzurlu olursun.
00 Yorumla
+1 yılİmkanın varsa tarım da yap. Mükemmel fikir harikasın 👏👏 geleceğin dünyasında ayakta kalmak için kendi ekmeğini üretmek en mantıklısı. İmkanım olsa aynısını yapardım. Tebrik ediyorum. Allah huzur ve afiyet versin.
00 YorumlaÇok doğru bir karar. dilerim başarılı olursun. vakit kaybetmeye hiç gerek yok. sonucta bir meslek edinip hayatını emin yaşamak için okuycaktin. egerki elinde imkanın varsa bu işi yapabiliceksen devam et.
00 Yorumla
+1 yılBencede, bende biktim vala benimde aynisini yapasim varda ne yaziki bayanaim, yoksa coktan cekim gidip aynisini yapmistim, hayvanlar bile insanlardan daha anlayisli, sesleride cikmiyo, zararlarida yok, vala super yapmissin yerinde olmak isterdim sana cok imrendim birgun aynisini yapcam
13 Yorumla- +1 yıl
Sesleride cikmiyo güldum..
- +1 yıl
@SİSTEMB0ZAN 😂😂😂 vala biz hayvanlara bile eziyet ediyoz oyle varliklariz, oyuzden hayvanin ne zarari var sesleri bile cikmiyo, oyuzden hayvanlark severim ben 😂😂😂
- +1 yıl
İnsanlar seni çok üzmüş 🙂
+1 yılİnsanlarla uğraşmak yerine hayvanlarla uğraşmak...
Bence güzel karar👌👌10 Yorumla
+1 yılYorumlarda ilk 10 üni haric okumak sacma demissinde abartmıssın. Ünüversite okumak sor bir sey degil herkes okur önemli olan iyi bir bölüm okumak. İyi bir bölümden kastımda yalnızca tıp hukuk değil. Tıp olur hukuk olur hemsirelik olur öğretmenlik olur iibf olur önü acık bir sürü bölüm var ülkemizde.. eğer basarılı olursan bunlara da yönelebilirsin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılGuzel bir karar yalniz hayvancilik okuyarak hayvanciliga girseydin cok daha guzel bir karar olurdu bence.
Ben oyle yaptim ama henuz hayvancilga girmedim ileride dusunuyorum insallah00 Yorumla üniversite mezunuyum
onumdeki 2 yillik planmada profesyonel hayvancılık yapmayı düşünüyorum.
mevcut yapan arkadaşım var, beraber yeni bir ortaklık olusruracagim00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılSonra ilerde okumadığın için içine dert olmasın. Eğer sevdiğin ve istediğin bir bölüm varsa oku mesela hayvanları seviyorsan Veterinerlik okuyabilirsin ya da ziraat mühendisliği
00 Yorumla Kardeşim ben TOBB'da ekonomi okudum MIT'de de doktora yaptım. Bir çok prestijli işte çalıştım. Şu an hayvancılık yapıyorum bu kadar huzurlu bir meslek olamaz. Kesinlikle tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılİstediğin yere gidemiyorsan bulunduğun yeri istediğin yere çevir. tebriks. en iyisini yapmışsın. ne okusan alacağın asgari ücret. bu virüs de bitmeyecek seneye denersin. bir yıl takıl böyle.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar bile bu kadar zeka seviyesinden yoksun iken hayvanlar en dogru karar bu kadar yoksul beynin bir araya gelmesine sehir sehir kasaba vs denmesi ayrı bir dogruluk.
00 Yorumla
+1 yılBabamın dediği çıkıyor birgün herkes hayvancılığın değerini anlıcak demişti haklı çıktı
Ben mesela bir miktar param var koyun alıcam amcamın sürüsüne katıcam 3 yıl sonra 3 katına satarım00 YorumlaBabamda zamanında böyle bir karar vermişti. Sonunda köyden kaçtı. Çünkü hayatında hayvancılığın, köy hayatını idare etmenin ne demek olduğunu görmeyen bir insandı. Bende çocuktum ama o dönemlere şahit oldum. O ineklere , buzağılara yemini vermenin kendisi bile işkenceydi. Beceremedi diye 7 danası kaç yüz civcivi öldü. Becerebiliyorsan dene tabi, ama okuyup faydalı birisi olmaktan daha iyi olmaz bence, üniversite önemli değil, bölüm önemli, sen zaten kendini o bölümde geliştirirsin.
00 YorumlaAyda net 5 bin 10 bin arası birakicaksa iyi bence yorumlarda gördüm inek düşünüyorsun. git okulunda oku en azından 2 yilligini bitir. İneğin boku gübre besin saman ise kendin yetisirir isen iyi olur
00 YorumlaBoku yersin benden söylemesi ben o işin okulunu okudum benim bile gözüm yemiyor kazancı az rezillik diz boyu
Hazırlan üniversite oku sonra ne yaparsan yap mesleğin cebinde olsun00 Yorumla
+1 yılOkumak da önemli ama isteyene, yani kendinizi hangi alanda iyi görüyorsanız o alana yönelmelisiniz. Pek çok bölüm var ama bir getirisi yok. Ama bir inek size çok şey getirir.. başarılar dilerim
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 497 cevap paylaştı.
+1 yılEn doğrusunu yaptın bende 10 gün içinde dükkanı kapatıyorum arazi bakıyorum şu an İzmir karaburun tarafında tavuk ve hindi bakacağım sadece birde balık işine gireceğim
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılHayvancılık zor işdir amcamlar icinde ogullariyla birlikte geliri iyidir ama zordur bir okadarda ilgilenmesi ugraşması
02 Yorumla
Soran+1 yılya 4 yıl okuduktan sonra 12 saat çalışıp asgari ücretden bira fazla alsamda zor olucak her iş zor
- +1 yıl
sen hayallerinin peşinden git kesinlikle ozaman hevesini kırmak istemem keşke demektense dene ve gör icinde kalmasın 😊
Okumuşun ineği? okumamısın ineği? Kararı sen ver. bir veteriner hekim olarak söylüyorum. Okumuşun hayvancılığı daha iyidir.
01 Yorumla
Soran+1 yılsayısalcı değilim ben veterinerliği kazanamam
+1 yılhayvancılıkta yemi,, samanı, hayvanın hastalığı, doğumu, bakımı, sağımı, kokusu tereyağı çökeleği , otlatması tüm bunlar var iyice düşün taşın mutlu olacağını düşündüğün seyi yap
00 YorumlaHerkes üniversiteye gitmesin zaten ya. Ne güzel işte kendi imkanların el verdiğince yürü ordan. Önün açık olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılaynen doğuda bir yerde üni okursam işsiz kalmam olağan zaten geçen yıl öyle üniyi bıraktım yeniden sınava girmek için ama güzel yerlere netim yetmiyor ama 1 inek 10 yılda 144 inek oluyor süt gelirini saymıyorum bile 30 yaşımda emekli olurum
En yanlış karar bu neden 4 yılının heba olacağını düşünüyorsun ki
12 Yorumla
Soran+1 yıla ve b sınıfı üniversiteler hariç okuyanlar iş bulamıyor öyle üniversiteyi kazanabilmem için 5 bine girmem gerek ama ben şuanki netlerimle en fazla 20 bine girebiliyorum c sınıfı bir ünide okursam yüzde doksan işsiz kalacam
Bende öyle düşünüyorum ama ben üniversite okuyorum şu an
10 Yorumla
+1 yılEn Doğru Karar Bende Diplomalı Çobanım Diplomalı Çoban olacağına Üniversiteden ayrılan çoban olmak daha makbul kurban zamanı satışlar iyi gidiyor
10 Yorumla
+1 yılReis sen doğru diyosan bu yola doğrudur açıkçası ben yapamazdım ama yurtdışında 0 dan başlamak bana çok cazip geliyor bazen
00 Yorumla
+1 yılne yapmak istiyorsan onu yap. okumak isteyen varsa okumalı, işini kurup çalışmak isteyen varsa uğraşıp çalışmalı? hayvancılığı yaparım istiyorum diyorsan yap. okumanın yaşı yoktur istersen okursun.
00 Yorumla
+1 yılMantıklı çünkü dört yıl okuyup bir sürü masraf yapıp kpss çalışıp açıkta kalmaktansa hiç borca girmeden o parayı semaye yap
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGayet iyi tercih. Bu devirde herkes üni mezunu. Hepsi evde oturuyor. Okumuşlar ama ne okudukları bölümle ilgili bilgileri var ne başka bişe. Seviyorsan hayvancılık yapmayı daha kimsenin aklına ihtiyacın yok.
00 Yorumla
+1 yılValla herkes istediğini yapmakta özgür abi.. karar da senin karar hayat da. Mutsuz olma önüne bak yeter. Olmadı ileride tekrar denersin. Başarılar.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Tebrik ederim... Ama madem bunu yapacaksın hakkıyla yap. Diğer köylüler gibi değil, bilimsel yöntemlerle, en kaliteli ürünü alacak şekilde yap.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 523 cevap paylaştı.
+1 yılAllah muvaffak eylesin inşallah. Bende İstanbul'daki işyerini devredip köyümde hayvancılık yapmaya karar verdim 😊 nasip bakalım..
00 Yorumla
+1 yıldostum çok güzel bir karar vermişsin
yavaş yavaş artırırsın
ama sermayen var mı başka inek alacak00 YorumlaOkumak iyi. Ama o isle mutlu degilsen mutlu olduğun şeyi yapmalisin bıde 10 yıl sonrayi dusunmelisin
02 Yorumla
Soran+1 yıl10 yıl sonra 1 inek 144 inek oluyo ondan sonra çışmam zaten süt gelirini saymıyorum bile
+1 yılNasıl kredi verdiler işsizken? Bana da söylersen sevinirim, inandırıcı gelmedi de kusura bakma
00 Yorumla
+1 yılBence doğru okumak artık fayda etmiyor elinde mesleğin olsun
00 Yorumla
+1 yılBence yanlış, köyümüz var ve çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan çok akraba var, olmuyor aga.
00 YorumlaKesinlikle doğru yol insanlardan fayda yok bende veteriner hekim olmak istiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende cesaretin keşke azıcığı bende olsa. Inşaat mühendisiyim şu an köyr tatile geldim. Biraz cesaretim olsa bırakıcam şehri felan. Başarılar kardeşim çok doğru bir seçim
00 Yorumla
+1 yılNeyi istiyorsan onu yap sen en iyisini kendin bilirsin. Zaten bizim eğitim sistemi çöp
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBecerebilirsen başarılı olursan dogru olani yapmissin demektir
00 Yorumla
+1 yılBence en iyisini yapmışsın. Sonunda pişman olmazsın, sağlığın da sana kalır.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılYaparım diyorsan neden olmasın. Gayet güzel fikir. Ülkeye de katkın olur...
00 Yorumla Devlet desteği hibesi olması lazım onları da araştır benimde ilerde niyetim var o yönde
00 Yorumla
+1 yılMantıklı bir karar. üniversiteli olup aç işsiz kalacağına en doğru karar bence.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 365 cevap paylaştı. İyi veya kötü tahsilini tamamla derim. Çok işe yaramasa da diploma önemli.
Ne olursa olsun..00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılYani iyi bir fikir ama okuyupta bu yola girseydin daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum
00 Yorumla Okumak istemiyorsan cidden iyi yapmışsın cidden iyi kazanıyorlar hayvancılıkta
00 YorumlaKendi işinin patronu olmak gibisi yok. Umarım başarılı olursun kardeşim
00 Yorumla- Devamını Gör (81)
Devamını Gör(126)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Okumaktan vazgeçip, hayvancılığa yönelmem yanlış bir karar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler