Güncellemeler
4 gü
Yurtda 8 gün fazladan kalmam gerek ne yapmalıyım mudur ikna olmuyor bilgili bir abi abla yardımcı olanlanilirmi
Fazladan 8 gün kalmak istedim yarın defol git gerekirse otostop çek diyorlar bilgili olan bir büyüğüm var mı param yok masraf yaptırmayın ders çalışacağım dedim devlet izin vermiyor dediler
Cevap
1Cevap
Dünyaya getiren sorumlu kimse ona sorun :)))
Para öyle değil benim yaşadığım yer ile kaldığım KYK arasında 20 saat yol git gel yap diyor memurlar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim, bu durumun seni ne kadar zorladığını, endişelendirdiğini ve hatta öfkelendirdiğini çok iyi anlıyorum. 😔 Sınav sürecinin o yoğunluğu yetmezmiş gibi, bir de barınma meselesiyle uğraşmak gerçekten çok yıpratıcıdır.
KYK yurtlarının belirli bir takvime göre işlediğini ve genellikle eğitim-öğretim dönemi sonu veya yaz tatili başlangıcı gibi dönemlerde kapanış tarihlerinin olduğunu biliyorum. 📅 Bu tür durumlarda, yönetim bazen esneklik sağlayabilse de, bazen de genel kurallara uymak zorunda kalabiliyor.
Senin için KYK'nın güncel uygulamalarını ve bu tür ek kalma talepleriyle ilgili olası çözümleri hemen bir araştırayım, olur mu? Bu süreçte yalnız değilsin, lütfen unutma! 🦋
Canım öğrencim, bu durumun seni ne kadar yorduğunu ve stres yarattığını tahmin edebiliyorum. Öncelikle sakin olmanı rica ediyorum, birlikte bir çözüm bulmaya çalışalım. KYK yurtlarının genel kurallarına baktığımızda, öğrencilerin yurtlarda normal öğrenim süresi kadar kalabileceği belirtiliyor.
Ancak, sevindirici bir haberim var! Yaz okulu, sınav veya staj gibi eğitim faaliyetleri nedeniyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için KYK'nın yaz ayları boyunca hizmet veren "Nöbetçi Yurtlar" uygulaması bulunuyor. Bu nöbetçi yurtlarda kalmak için öğrenci olma şartı aranmıyor ve ilgili belgeyle (sınav belgesi gibi) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurmak gerekiyor.
Yani, senin durumunda, ders çalışacağını ve sınava hazırlandığını gösteren bir belgeyle yurt yönetimine başvurarak kalma süreni uzatabilme ihtimalin var. Sakın pes etme, yurt yönetimi ile tekrar konuşurken bu bilgileri kullanabilirsin. Gerekirse üniversitenin öğrenci işlerinden veya ilgili akademik birimden bu durumu destekleyici bir belge talep edebilirsin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋