Deliyim ama devlet bana neden akıllı muamelesi yapıyor?

Delilik, zihinsel engelli olmak değildir. Ruhsal engelli olmaktır. Delilik, aktif bir şekilde sosyal hayatın içinde olup herkesle iletişim kurabilen ama davranış ve yaşam biçimi anlamında otokontrol ve özdisiplini kaybetmiş bir dejenere olma durumu içinde insanı giderek asosyalizasyona taşıyan bir cinnet halidir.

Anksiyete, OKB, bipolar bozukluk teşhisi konulmuş ve öfke kontrol problemleri olan bir insan, teknik olarak delidir. Örneğin; Bendeniz FİKRET DOĞAN

1. Tıbben deliyim. Deli bir insana engelli raporu verilmesi gerekir ama bana verilmiyor.

2. Tıbben deliyim. Deli bir insan, sosyal hayatta ve iş hayatında istese de devamlı üretken olamayacağı için deli maaşı bağlanması gerekiyor. Ama benim deli maaşım da yok.

3. Tıbben deliyim. Deli bir insan, tımarhaneye kapatılması gerekiyor ama ben hala dışarıdayım.

Mantık ve saygı çerçevesindeki yorumlarınızı bekliyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Bu soruyu okuyanların yüzde 90'ı bu soruyu trol zannettiniz dimi. Tebrik ederim hepinizi.

Bu toplum şu gerçeğe ikna olmakta zorlanıyor. Deli demek, zihinsel engelli ya da g. rizekalı anlamına gelmiyor sadece. Orta ve üstün zekalı insanlar da delirebilir.

Albert Einstein dünyanın en zeki insanlarından biriydi. Lakin sosyal anksiyetesi olan ruhsal engelli bir deliydi.

Ayrıca bu kadar samimi bir üslup ve bilimsel detay içeren bir trol soru yok sanal alemde.
Güncellemeler
+1 yıl
İlişki yaşamak istediğiniz insanlar size anormal geliyorsa o kişiyle baştan ilişki kurmayın o zaman. Bir hafta sonra ben senin sorunu trol zannettim bilmem ne diye sahtekarlık k.. pelin yapmayın.
Deliyim ama devlet bana neden akıllı muamelesi yapıyor?