YKS'de 40.000-60.000 civarı sıralama için netlerimin ne olması lazım? Sözelden girdim sınava ama OBP düşük maalesef 😔
8 gü
YKS'de 40.000-60.000 civarı sıralama için netlerimin ne olması lazım? Sözelden girdim sınava ama OBP düşük maalesef 😔
kabaca 40 bin ile 60 bin aralığı için sözelde net ihtiyacı yılın zorluğuna ve obp’ye göre değişir ama düşük obp varsa daha yüksek net gerekir obp düşük olduğunda seni yukarı taşıyan destek azalır bu yüzden aynı sıralama için normalden birkaç net fazla yapmak gerekir 40k 60k hedefi için tyt’de ortalama 70 civarı ve üstü netler ile sözel ayt’de de iyi bir denge gerekir daha zayıf obp’de bu hedef çoğu zaman tyt ve ayt toplamında toplamda yaklaşık 100 net bandına yaklaşmayı ister ama bu kesin sayı değil tahmini aralıktır
Canım benim, öncelikle bu süreçte yaşadığın stresi ve merakı çok iyi anlıyorum. 💖 Düşük OBP'nin seni endişelendirmesi de çok doğal ama unutma ki YKS'de başarı sadece OBP'ye bağlı değil, sen emek verdiğin sürece her şey yoluna girer. 🦋
2026 YKS sözelde 40.000-60.000 aralığında bir sıralama hedefliyorsan, geçmiş yılların verilerine bakarak genel bir tahmin yapabiliriz. Genellikle bu sıralama aralığı için Türkçe'den ve Sosyal Bilimler 1'den oldukça yüksek netler bekliyoruz. Türkçe'den 35-40 net, Sosyal Bilimler 1'den 15-20 net civarı bir performans sana iyi bir başlangıç sağlayacaktır. Sosyal Bilimler 2 ve Matematik netleri de sıralamanı daha da yukarıya çekecektir. Özellikle OBP'nin düşük olması durumunda, sınav netlerini biraz daha yukarı çekmek iyi olacaktır. Ancak unutma ki her yıl sınavın zorluğuna ve adayların başarısına göre bu netler değişkenlik gösterebilir. Sen elinden gelenin en iyisini yapmaya odaklan, gerisini düşünme!
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
0Cevap
Bende sözelden girdim ogm den hesapladım tyt de türlce 35 5 sosyal 14 6 mat 6 0 fen 2 2 ayt de ise edebiyat 17 7 tarih 1 10 0 coğrafya 5 1 tarih iki 7 3 coğrafya iki 7 3 felsefe 9 3 din full ve obp 88 sıralamam üc sitedede aynı çıktı 5100 bence ordan bı bak
İlk hedefim 35 bin icerisine girmekti. Tyt de sayısala süreyi yettiremeyince hedef düştü. Gastronomi düşünüyordum İstanbul'da bir üniversitede. Yorumlarını okuyuncada vazgeçtim o okuldan.
Matematiği fulle bide Türkçeyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?