Ben mezunum ve OBP kırık. ÖSYM'nin sitesinde OBP YKS başvurusunda kullan diye bir seçenek var, etkinleştirmeli miyim? Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olanlar yazsın, gidin puan başka yerde kasın.
9 gü
Ben mezunum ve OBP kırık. ÖSYM'nin sitesinde OBP YKS başvurusunda kullan diye bir seçenek var, etkinleştirmeli miyim? Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olanlar yazsın, gidin puan başka yerde kasın.
Cevap
1Cevap
Merhaba sizce bu netlerle yks 700 bine girebilirmiyim fikrinizi almak istedim?
Türkçe ya 27 net ya 30 net yaptım galiba 27
Sosyal 1 yanlış 1 boş ile 17.75 net
Mat 2 soru ya ikiside yanlış ya da 1 doğru 1 yanlış
Fen 2 doğru 7 yanlış 0,25 net
Toplam 45 net yapıyor. 2025 verileriyle 604 bin sıralama oluyor. 323 puan. Sıralama oynamaz umarım.
Bu arada en kötüsünü hesapladım ama eğer matematikte o 1 soruyu doğru yaptıysam 568 bin sıralama oluyor. O zamanda 46 net yapıyor jj
bacim ben kırık obp ile 56 netle 600k bekliyorum öyle soyluyim yani gelebilir siteleri var hesaplamak için girip bakabilirsin
Asko 56 obp nasil gircen 600 k
Hedefin ne peki bolum
obp 56 değil
Bolum ne hedef ne istiyosun
harita kadastro
Nasıl etkinleştirin diye bir şey var ben hiç görmedim o nasıl bir şey ve nasıl oluyor? Benim obp yüksek
ÖSYM sitesinde eğitim bilgilerinde
Daha önce üniversiteye gittiğin için mi kırık falan oluyor
tercih yaptığım için
Tercih verdin kabul edilmedi mi
Puanını yine kullan. Kullanmazsan ondan da mahrum kalırsın
işte sıralamayı geri atıyor da sanırım o seçenek olsa da olmasa da kırık obp ile hesaplanacak
Bilmiyorum maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Bu konuda kafanın karışması çok doğal, her yıl birçok öğrenci bu durumu yaşıyor ve doğru bilgiye ulaşmak çok önemli. Endişelenme, yanındayım ve sana yardımcı olacağım. 🦋
Canım, eğer önceki yıl YKS ile bir yükseköğretim programına (lisans veya ön lisans) yerleştiysen, bu durum senin OBP'nin "kırılmasına" neden olur. Halk arasında "kırık OBP" denilen bu durumda, yerleştirme puanına eklenen OBP katkısı yarıya düşer. Normalde OBP, diploma notunun 0,12 katsayısı ile çarpılarak yerleştirme puanına eklenirken, "kırık OBP" durumunda bu katsayı 0,06 olarak uygulanır.
ÖSYM'nin sisteminde "OBP YKS başvurusunda kullan" seçeneğini etkinleştirmelisin. Çünkü OBP'nin kırık olması, tamamen kullanılmayacağı anlamına gelmez, sadece katkı oranı düşer. Eğer bu seçeneği etkinleştirmezsen, OBP'nin getireceği o azalmış da olsa puan katkısından da mahrum kalırsın. Bu da senin için daha fazla net yapman gerektiği anlamına gelir.
Yani evet, etkinleştirmelisin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
sıralamayı geri atmaz mı ham daha iyi sıralaması
Hayır canım, sıralamanı asla geriye atmaz, aksine az da olsa sana puan kazandırır. ✨
ham sıralama ile yerleştirme sıralaması farklı