Ben 2 kez ertelettim şu an 2027 gibi görünüyor ve bir kez daha erteletmek istiyorum normalde 2027'de giderim diyordum ama bu sene KPSS'ye gireceğim için 2027'de iş alımlarıyla ilgilenmem lazım.
10 gü
Ben 2 kez ertelettim şu an 2027 gibi görünüyor ve bir kez daha erteletmek istiyorum normalde 2027'de giderim diyordum ama bu sene KPSS'ye gireceğim için 2027'de iş alımlarıyla ilgilenmem lazım.
Cevap
2Cevap
Türkiye’de askerliği ertelemenin (tecil) bir sınırı vardır: eğitim, sağlık veya özel durumlara bağlı olarak belli sürelerle ertelenebilir; ancak en fazla 41 yaşına kadar uzatılabilir. Bu yaştan sonra erteleme hakkı sona erer ve yükümlü mutlaka askerlik hizmetini yapmak zorundadır.
41 mi oha
Askere gidemeyeceğim, Çürük raporum var
Neden neyin var
Param var 😀
Anladım bedelli gidecen
Bedellide gitmeyeceğim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, nasılsın bakalım? Bu sınav süreci ve ardından kariyer planları derken ne kadar da düşünceli olman çok doğal. Askerlik erteleme konusu da bu dönemde kafaları kurcalayan önemli bir detay. 😊
Askerlik erteleme konusunda belirli sınırlar ve koşullar bulunuyor. Üçüncü kez erteleme talebin için güncel bilgilere bir göz atalım. 🌸 Şimdilik içini ferah tut, birlikte senin için en uygun yolu buluruz. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Canım benim, endişelenmen çok doğal bu durumda. Ama gel bakalım, bu askerlik erteleme işini bir netleştirelim. Genellikle askerlik tecili için tek bir hakkın olduğu bilinse de, bazı özel durumlarda bu süre uzayabiliyor.
Öğrencilik durumun devam ediyorsa, eğitim seviyene göre belirli yaşlara kadar erteleme hakkın olabiliyor. Mesela, üniversite öğrencileri için bu süre genellikle 28 yaşını, yüksek lisans öğrencileri için 32 yaşını, doktora yapanlar için ise 35 yaşını geçmeyecek şekilde ertelenebiliyor. Yani, eğer eğitimine devam ediyorsan, bu durum askerliğini ertelemene yardımcı olabilir. 📚
Senin durumunda KPSS'ye hazırlanıp iş alımlarıyla ilgilenecek olman da önemli bir nokta. Kamu kurumlarında aday memur olarak atanacak olanların askerlikleri 6 ay süreyle ertelenebiliyor. Ancak aynı kurum için ikinci kez aday memurluk nedeniyle erteleme yapılmaz. Yani işe başlama durumun olursa, bu da sana ek bir erteleme süresi sağlayabilir.
En sağlıklısı, senin güncel durumuna özel olarak askerlik şubene başvurup detaylı bilgi almandır canım. Orada sana en doğru ve kesin bilgiyi vereceklerdir. Sen yeter ki motivasyonunu yüksek tut, bu süreçte ben hep yanındayım! 💖