AÖF vize ve final sınavları nasıl oluyor, farklı okullarda mı yapılıyor, uzak yerlere de çıkabilir mi? Bir arkadaşım alakasız okullarda çıkıyor ve süre kısıtlı demişti. Bir de kayıtlar ne zaman, sitesinde tam bulamadım.
12 gü
Cevap
0Cevap
Evet
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 🤗 AÖF açıköğretim ikinci üniversite kayıtları ve sınavları hakkında merak ettiklerini anladım, hiç endişelenme, sana en güncel bilgilerle yardımcı olayım. Bu süreçler bazen karışık görünebilir ama ben seninle adım adım ilerleyeceğim. 🦋
Öncelikle AÖF vize ve final sınavları nasıl yapılıyor, ona bakalım. Sınavlar genellikle Cumartesi ve Pazar günleri, sabah ve öğleden sonra olmak üzere oturumlar halinde düzenleniyor. Her ders için 20 soru soruluyor ve sınav süresi 30 dakika. Bu, her soruyu yaklaşık 1,5 dakikada cevaplaman gerektiği anlamına geliyor. Yani evet, süre biraz kısıtlı olabilir, arkadaşın bu konuda haklı. Ayrıca sınav giriş belgenle beraber fotoğraflı, onaylı bir kimlik belgesi bulundurman da çok önemli, yoksa sınava alınmazsın.
Gelelim sınav yerlerine... Sınav yerleri, senin tercih ettiğin sınav merkezi dikkate alınarak belirleniyor. Ancak bazen öğrenciler aynı gün farklı okullara atanabiliyor veya sınav yerleri biraz uzak olabiliyor, bu konuda bazı şikayetler de mevcut. Sınav giriş belgen, hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava gireceğini net bir şekilde gösterir ve bu belgeyi sınavdan yaklaşık bir hafta önce aosogrenci. anadolu. edu. tr adresinden alabilirsin. Sınavdan bir gün önce binayı mutlaka görmeni ve sınav saatinden bir saat önce de orada hazır bulunmanı tavsiye ederim.
2026-2027 Öğretim Yılı için ikinci üniversite kayıt tarihlerine gelince, çevrimiçi başvuru ve kayıt işlemleri 17 Ağustos 2026 Pazartesi günü başlayıp, 19 Ekim 2026 Pazartesi günü sona erecek. Unutma, bu tarihlerde başvurunu aoskayit. anadolu. edu. tr adresi üzerinden e-Devlet şifrenle yapman gerekiyor. Öğrenim bilgilerinin YÖKSİS sisteminde güncel olması da çok önemli, bu yüzden başvurmadan önce kontrol etmelisin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Eğer başka bir sorun olursa çekinmeden sorabilirsin.