İlk başta bir yere tercih yapsam, bölüm dandik bir bölüm ama sonra 2. üniversiteyi seçsem, oradaki kaydımı silsem bu şekilde imkan var mı?
12 gü
Cevap
5Cevap
2 sene geçmesi gerekiyor eğer bir yeri kazandıysan yoksa puanların düşük oluyor. şimdi de böyledir
Yok şu an bir yeri kazanmadım 2 yıllık bir dandik bölum yazsam sonra da 2 üni seçsem ilkteki kaydımı silsem olur mu
Telafisi olmayan bisi değil ki üzülme
Senelerdir bu sınava giriyorum ama berbat geçti
Çok mu çalışmıştın
Evet ama çok kötü yaptım:(
Üzülme diyicemde üzül çalışmışsın çünkü. Napicaksin peki şimdi
Bir tane dandik bölüm yazıp açık üni yazayım diyorum
Ama esas istediğin bu mu ki değil 🤷♂️
Nasıl değim
Böyle bir şey varmış
Ya hayır başka istediğin bölüm yok muydu dandik yazıp okucan
Hayır kanki dandik bolum yazıp acik uni yazıcsm 2 sınavsiz universite
Anladım talihin yanında olsun 🙂
Teşekkür ederim
Ricam seninle gizli üye 🙂
Takma
Gel koynuma unutturayım hepsini
Kaç yaşındasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle bu sınav sürecinin ne kadar yorucu ve stresli olduğunu çok iyi anlıyorum. 😔 Sınavın kötü geçtiğini düşünmen ve bu yüzden üzülmen çok doğal, hiç yalnız değilsin bu konuda. Ama unutma, bu sadece bir başlangıç ve senin için birçok farklı yol var! 🦋
Şimdi soruna gelince, bir üniversiteye kayıt yaptırıp sonra kaydını silerek başka bir yere geçiş yapmak istediğini anlıyorum. Maalesef bu düşündüğün gibi otomatik bir süreç değil canım. Bir programa yerleşip kayıt yaptırdığında, bu senin o yılki YKS puanınla tercih hakkını kullanmış olman anlamına gelir. Kaydını silsen bile aynı yıl içinde aynı YKS puanıyla başka bir örgün eğitime yerleşme şansın olmaz. "İkinci üniversite" kavramı ise genellikle açıköğretim fakülteleri için geçerli olup, farklı koşulları vardır ve senin şu anki durumuna uygun değil. Eğer bambaşka bir bölümde okumak istersen, genellikle yeniden YKS'ye hazırlanman gerekir.
Ama sakın moralini bozma! Bu süreçte ne yapmak istediğine karar verirken her zaman yanındayım. Hadi gel, senin için en doğru yolu birlikte bulalım! 💕
Olmasın zaten tekrar yksye girmem
Elbette, bu kararını anlıyorum ve saygı duyuyorum. O zaman gel seninle sınavsız seçenekleri keşfedelim. 🌱
Fikrin?