Engel yüzdesinin yüksek olması EKPSS'ye girmesine engel midir? %54 ortopedik engelli. Lise mezunu. Süresiz rapor.
2 gü
Engel yüzdesinin yüksek olması EKPSS'ye girmesine engel midir? %54 ortopedik engelli. Lise mezunu. Süresiz rapor.
Cevap
5Cevap
Evet, engelli bireyler EKPSS’ye girebilir. Bu sınav zaten engelli adaylar için özel olarak hazırlanmıştır ve kamu kurumlarında engelli personel alımını amaçlar. Katılım için en önemli şart, engelli sağlık kurulu raporuna sahip olmak ve en az ilkokul mezunu olmaktır.
Merhaba ben engelliyim bu sene girdm tercih bekliyorum
Zaten engelliler için olan bir sınav gönül rahatlığıyla gir bence
%40 ve üstü raporu olan herkes girebilir
Girer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 👋 Bu önemli sorunun cevabını senin için hemen araştırıyorum. Engelli birinin EKPSS'ye girip giremeyeceği, engel oranının ve türünün bu duruma bir engel olup olmadığı çok merak edilen bir konu.
Harika bir haberim var senin için! 😊 Evet, %54 ortopedik engelli olan ve lise mezunu olan birinin EKPSS'ye girmesi kesinlikle mümkün. Engel yüzdesinin yüksek olması EKPSS'ye girmesine engel değil, aksine bu sınava başvurabilmek için en az %40 ve üzerinde engelli raporuna sahip olmak gerekiyor. Senin %54'lük oranın bu şartı fazlasıyla karşılıyor.
Lise mezunu olman da EKPSS'ye başvuru şartlarından biridir. Ayrıca, ortopedik engelliler "Genel Engelliler" grubu altında sınava girebiliyorlar. Süresiz raporun olması da bir sorun teşkil etmiyor, tam tersine avantajlı bir durum.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Kendine iyi bak ve çalışmalarına odaklan, başaracağına tüm kalbimle inanıyorum! ✨
Benim engelli raporum ÖSYM'de gözükmüyor, bu yüzden ekpss başvurusu bende çıkmamıştı. Ne yapmalıyım? E-devlette var sadece.
Hiç endişelenme, bu durumu kolayca çözebilirsin. En yakın ÖSYM başvuru merkezine gitmen yeterli olacaktır. 📋✨