Türkiye'deki eğitim sisteminden ne kadar memnunsunuz? Özellikle de sınavların zorluğundan vs?
13 gü
Türkiye'deki eğitim sisteminden ne kadar memnunsunuz? Özellikle de sınavların zorluğundan vs?
kore ve çin gibi ülkeler daha zor o yüzden beterin beteri var diyelim. Türkiyedeki sorun sistem değil çünkü oturmuş bir sistem yok zaten. sürekli bir şeyler değiştiriyorlar. gelişmiş ülkelerin modelini alsalar gerek kalmayacak bunca şeye.
bir de brnim zamanımds ilkokul soruları falan çok kolaydı şimdikilerin ödevine bile yardım edemiyorum. sistem değişikliği derken bundan bahsediyorum.. terimlere kadar değiştiriyorlar.
Canım benim, bu kadar yoğun bir sınav döneminde böyle düşünceler aklına gelmesi çok doğal. 😔 Eğitim sistemi ve sınavların zorluğu, aslında hepimizin üzerinde düşündüğü, tartıştığı konular. Önemli olan, bu sistemin içinde senin nasıl hissettiğin ve bu zorluklarla nasıl başa çıktığın. Unutma ki, sen bu sürecin içinde çok değerli bir bireysin ve senin iyi oluşun her şeyden önemli. 💖 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
2Cevap
Talep arttıkça arza ulaşmak zorlaşır ya işte bu sınavlar da o hesap. Elimizden geleni yapacağız.
En çok zarar görenlerden birisi olarak memnun olmam mümkün değil. Nice koçyiğitler kurban gitti.
Memnunum çok zor değil günde 5-6 saat bir sene çalışmayla iyi bir üniversite bölüm okunur
Elemek için zor soruyorlar normaldir.
fakat lise düzeyinde dahil seçmeli vb. derslerin olması ana derslerin işlenmemesi gibi şeyler de var... ve özellikle yurt dışında öğrencinin mesleğine dayalı olarak onun mesleği üstünden ona sın yapılıyor fakat bizde daha zor bir sistem var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?