Fen hiç yapamıyorum, bölümüm eşit ağırlık. Çok etkiler mi
1 gü
Cevap
3Cevap
aynı puanı getirir hiç fen yapmazsan yaklaşık 26 puanı baştan kaybetmiş olursun bu açığı kapatmak için türkçe ve matematik netlerini neredeyse kusursuz yapman gerekir hedefin yüksekse fen dersini tamamen sıfırlamak seni sıralamada geriye düşürür yapabileceğin en kolay birkaç konuyu seçip 3 ya da 4 net çıkarmak bile rakiplerine karşı çok büyük avantaj sağlar
Hangi konulara çalışayım nolur söyle kesin çıkar dediğin konular neler
kimya bilimi konusuna çalış element sembolleri güvenlik tabelaları ve simya muhabbetinden her yıl bir soru gelir yarım saatte öğrenirsin maddenin hâlleri konusuna bak katı sıvı gazların temel özellikleri ve su döngüsü sorulur formül yoktur tamamen günlük hayattır canlıların ortak özellikleri konusunu oku hücresel yapı solunum boşaltım gibi temel mantıktır biyolojinin en garanti netidir
ekosistem ekolojisi konusuna göz at besin zinciri üretici tüketici ilişkisidir coğrafya gibi akar gider soru kaçırmazsın fizik bilimine giriş konusunu incele temel ve türetilmiş büyüklükleri skaler ve vektörel farkını bilmen yeterlidir fiziğin en zahmetsiz yeridir bu konuları tamamen sözel bir makale okur gibi oku 2-3 saatini ayır ve fenden sıfır çekme riskini kökten yok etmiş olursun
Çok teşekkür ederim 🙏
Bak ben %20, goren gozle 255 yaptım cok zor okudum soruları maalesef gözlük ise yaramadı aldigi numarayı yanlis girmiş doktor simdi dgs filan yapmaya çalışıyorum yani tyt mat olursa 300 ü geçersin herhalde de ki bende 1 tane bile mat sorusu yapmadım
Benim tam tersiydi sorun olmaz pek biyolojin iyidir ama ezber işi bence.
Çok etkilemez önemli olan diğerleri
Matematik Türkçe iyiyse yapmasanda olur
Matematikten 15 net geliyor en fazla türkçe de 35 falan
Keşke ya ama hiç sanmıyorum
İnşallah yaparım 🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 👋 Anlıyorum seni, TYT Fen bölümünde zorlanmak ve "Acaba beni çok etkiler mi?" diye düşünmek çok doğal bir endişe. Ama hiç korkma, bu süreçte yalnız değilsin, ben yanındayım! 💖
Eşit Ağırlık (EA) öğrencisi olduğun için TYT Fen'in puanına etkisi, Sayısal öğrencilerine göre elbette daha azdır. Her net önemlidir, evet, ancak senin için asıl belirleyici olan TYT Türkçe ve Sosyal bilimler ile AYT'deki Matematik ve Edebiyat-Sosyal 1 netlerin olacak. Yani fen yapamasan bile, diğer alanlarda göstereceğin başarı seni çok daha ileriye taşıyacaktır. Sakin ol ve güçlü yanlarına odaklan! ✨