5 gü

Üniversite okuyorum, yazın aile evine dönmemek ve gizlice şehirde kalmak mantıklı mı?

üniversite 1. sınıf öğrencisiyim. Yaz tatilinde memlekete dönmek istemiyorum çünkü aile evinde çok fazla kavga gürültü ve huzursuzluk var, psikolojik olarak çok yıpranıyorum. Eğer memlekete dönersem evimin karşısındaki A101'de çalışacağım; bütün yaz gezme tozma, arkadaş, sosyal hayat sıfır olacak ve 3 ay boyunca tamamen boş, monoton, stresli bir yaz geçireceğim.
Bunun yerine Samsun'da çok uygun fiyatlı, güvenilir kız arkadaşlarımla kalabileceğim bir ev ayarladım. Kurumsal bir fast-food zincirinde işe girip Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında çalışarak hem kendi paramı kazanmak hem de sosyal hayatımı, ilişkimi yaşayarak dolu dolu bir yaz geçirmek istiyorum.
Ancak ailem buna kesinlikle izin vermez, bu yüzden durumu onlardan gizlemeyi planlıyorum. Arkamda duran ve durumu bilen bir ablam var, yani tamamen yalnız değilim. Ağustos'ta beni yurtta sanıp ziyarete gelme durumları var ama kampüs kuralları ve bazı senaryolarla o durumu da atlatabileceğimi düşünüyorum.
Sizce o evdeki huzursuzluğu ve A101'deki monotonluğu çekmek yerine kendi ruh sağlığım ve gençliğim için bu riski almaya değer mi? "Kendi hayatım, kendi kararım" diyerek bu adımı atmalı mıyım? Benzer tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim.
Üniversite okuyorum, yazın aile evine dönmemek ve gizlice şehirde kalmak mantıklı mı?