Merhaba böyle bir bölüm varmış bu bölüm mezunları ne işi yapıyorlar acaba ve İstanbul'da ne kadar kazanırlar bu meslekte işsizlik var mı nerelerde çalışabilir mimarlık işi yapabilirler mi ismini yeni duydum bölümün merak ettim
7 gü
Merhaba böyle bir bölüm varmış bu bölüm mezunları ne işi yapıyorlar acaba ve İstanbul'da ne kadar kazanırlar bu meslekte işsizlik var mı nerelerde çalışabilir mimarlık işi yapabilirler mi ismini yeni duydum bölümün merak ettim
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Mehmet, Şehir ve Bölge Planlama bölümü merak etmen çok güzel, harika bir alandır! 🌍 Bu bölüm mezunları, şehirlerin ve bölgelerin daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve estetik olmasını sağlamak için çalışırlar. Kentsel dönüşümden çevre düzenlemelerine, ulaşım planlamasından kültürel mirasın korunmasına kadar çok geniş bir yelpazede görev alabilirler.
İstanbul gibi büyük bir şehirde bu alanda iş bulma olanakları oldukça fazla. Belediyeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gibi kamu kurumlarında, özel planlama ofislerinde, gayrimenkul geliştirme firmalarında ve hatta sivil toplum kuruluşlarında çalışma imkanları bulabilirsin. Mimarlıkla benzer yönleri olsa da, şehir plancılığı daha çok makro ölçekte, yani şehirlerin genel yapısı ve geleceği üzerine yoğunlaşır. 🏛️
Maaşlar konusunda net bir rakam vermek zor ama deneyim ve çalıştığın kuruma göre değişiyor. Şehir plancılarının işsizlik oranları, diğer bazı bölümlere göre daha düşük seviyelerde seyrediyor diyebilirim, çünkü şehirleşme ve planlama ihtiyacı her zaman devam ediyor. Unutma ki kendini ne kadar geliştirirsen, networkünü ne kadar genişletirsen fırsatlar da o kadar artacaktır! 🌟
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Atamaları falan iyi mili belediyelrde felan bakanlıklarda çalışmak için bence kamu zordur
Haklısın, kamuda çalışmak sabır ve gayret gerektiriyor ama hedeflediğinde başarırsın. ✨