Merhaba arkadaşlar, İstanbul Avrupa yakasında Levent'te güzel bir şirkette "Bütçe ve Maliyet Muhasebesi" pozisyonunda işe başlayacağım. Başlangıç olarak 4500₺ ile anlaştım ama görüşme yaptığım müdürüm Ocak ayında bana çok iyi bir iyileştirme yapacağının sözünü verdi. Tahminimce %30 yapsa 5850₺ maaş ediyor. Toplam kariyer hayatımdaki iş tecrubem üç buçuk ( 3.5 ) ay olmasına rağmen iyi bir teklif aldığımı düşünüyorum ama İstanbul'daki hayat koşulunu düşününce umarım sokakta kalmam dedim. 😃 Kiralar çok aşırı yüksek şu an tek bildiğim bu. Diğer masraflarım konusunda iş yerimin konumuna göre hayat şartlarını düşününce bu maaş ile nasıl bir hayatım olur? Geçinebilir miyim? Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. ✨
Şunu da ekleyeyim: Ne olursa olsun İstanbul'u istememin sebebi güzel bir kariyer hayatına sahip olabilmek için. :) Umarım benim için hayırlı bir şekilde her şey güzel olur. 💫💫💫
İstanbul'da kariyer hayatı ve yaşam koşulları nasıl?
İstanbul'da : - Ara sokaklarda bile trafik vardır. - Bakışların yabancıysa direkt seni bi kapkaççı takip eder telefonunu, cüzdanını sen daha nefes almadan alır kaçar. - Kiraların düşük olduğu semtlerdeki insanlar tehlikeli insanlardır, seni iyi giyimli terbiyeli görürlerse senden haraç kesmeye çalışacak tipler olur. (50 kuruş ver trrek?) - İstanbul'da Türk bulabilmen çok zor. Bi yerin yolunu sorduğunda, sana muhtemelen suriyeli cevap verecektir. - Kesinlikle zinir mağazalar hariç bir yerden alışveriş yapma. Burada 1tl olan şeyi kar yapmak için 2tlye satıyorlar. - Ama kıyafetler için (marka takıntın varsa bilemem) tam tersini yapmalısın. - İnsanlar ya çok namusuna düşkün ya da tamamen kıçı başı dağıtmış olarak ikiye ayrılır. Ortası yok, arama çünkü evde oturuyor ve sadece arkadaşları dışarı çıkmaya ısrar edince çıkıyorlar.
Eklemeyi unutmuşum, hasta falan olursun sakın tramvay/metro/metrobüs kullanma. Taksiye bin. Düşer bayılırsın kimse ayıltmaya tenezzül etmez, tenezzül edenlerde aşırı derecede cahiller kaş yaparken göz çıkarırlar. Sırf yer vermemek için bacaklarının titrediğini gördükleri halde uyumuş taklidi yaparlar.
Hakkında hayırlısı olsun :) ve tebrik ederim.. Hayallerin ve hedeflerin için risk almak güzeldir. Maaşını ve yaşam standardını küçümsememeli ve çalışmana bakmalısın.. Senin gibi hırslı birinin bu maaşı kısa sürede ikiye katlayacağını düşünüyorum..:) Bir çok insan konfor alanından vazgeçmeye korkar. Ama aslında iyidir konfor alanından çıkmak düşüktende olsa başlamak.. Çok çalışır hedefler koyarak devam edersen bu şirkette çok rahat 1 yıla ikiye katlarsın bence.. İstanbul pahalı belki bu maaşla bazı alışkanlıklarından vazgeçmen gerekebilir ama sakın ümitsizliğe kapılma, sen çalışmana bak. Mutlaka büyürsün
Bu güzel yorumun için teşekkür ederim ama sen nereden biliyorsun benim hırslı birisi olduğumu ve daha ötesini? :) Kendime bir buçuk yıl veriyorum en fazla sonra şirketin vazgeçilmezi olacağım inşallah. 😎
Kariyerin için yer değiştirmek, küçük bir şehirden 4k küsür maaşa büyük bir şehre taşınmak, başlarda zorlayıcı olacağı açık olduğu halde ileriye dönük planların nedeni ile karar vermek hırslı ve çalışkan olduğunun bir göstergesi.. . Herkes yapamaz. Yapanda taktir edilir.. Eminim iyi ve mantıklı çalışırsan vazgeçilmezi olursun.. Zamanında aynı hareketi yaptım. 5 yıl önce. Ve şimdi meyvelerini topluyorum.. O dönemler risk alıp gittiğim şirketimde çalışma şeklim ve hırsım sayesinde 2 yıl boyunca her 3 ayda bir zam almıştım.. 2 buçuk yıl sonunda, iyice para biriktirip yurtdışına taşınmaya ve bir master yapmaya karar verdiğimde patronumla işten ayrılmak için konuşurken bana, 'gitme istersen 2 katı yapalım maaşı' demişti..
Harikasın sen. İmrendim sana. Umarım benim de öyle olur her şey... Seninle özel olarak konuşabilir miyiz? Yönlendirmene ihtiyaç duyabileceğim güzel bir arkadaş olur musun bana?
Merhaba, Türkiye'nin bir kaç ilçesinde çalışmış biri olarak 2019 den beri İstanbul dayım. Ve en rahat işimi burada buldum ve yüksek maaşlı. Bence İstanbul da aç kalınmaz yeterki çalışcam de. Yaşam koşulu ise iç kısım aşırı pahalı evet. Ben dışındayım gerek kira gerek sakinlik olarak bulunduğum bölge çok iyi tek sıkıntı arabasız burası her yere uzak.
İstanbul'da çok büyük şirketlerden arandım. Şişecam'da son aşamaya geldim mesela cevap bekliyorum. Maaş olarak zamanla yükselecektir diye düşünüyorum. Biraz kendimi ispatlamam lazım sanırım. Çok teşekkür ederim umarım benim içinde güzel bir hayat olur bu şehirde. :)
Evet İstanbul'da yaşam zor. Trafik var. Diğer yerlere göre daha pahalı. Ama kazancı da ona göre. Söylediğin rakamlara çok lüks yaşamayacaksan gayet iyi geçinirsin. Ayrıca sektör anlamında da İstanbul dışında o rakamları kazanamaz son. İstanbul'a yerleşmen mantıklı bence. Sadece bu aralar kiralarda artış var o bir handikap o kadar.
Güzel bir açıklama oldu teşekkür ederim. Kira işini halledersem geriye kalanın bir şekilde üstesinden gelebilirim diye düşünüyorum bakalım. Ocak'ta umarım iyi bir zam alırım.
Teklif alırken yeni yılda zam alıp alınmayacağı konusunda mutlaka yazılı bilgi alın. Bazı firmalar yıl sonuna yakın işe alımlarda zamlı teklif edip yeni yılda yapmayabiliyor. Bilginiz olsun.
Yok o konuda kesin ve net konuştuk. Şirket gayet iyi ve müdür kendisi çok iyi bir iyileştirme zammı yapacağını kendisi teklif etti. Bakalım inşallah yine de böyle şeyler olmaz diyelim.
Büyük şehir den küçük şehre geçen biri olarak sakın yapma derim orada aldıgım para sadece. Hayatta kalmanı saglar parasal boyutunu geçtim zaman o kadar fark ediyor ki büyük şehirde koşturmaktan yaşayamıyormuşum şurda 1 senedir yaşıyorum diyorum.. Hele İstanbul benim işe ilk başladıgım yer 2 sene sonunda kaçarak gitmiştim İzmire.. Sonrada daha ufak yere geldim keşke en başında buralara gelaeymişşm diyorum :)
Bunu bende düşündüm ama sırf kariyer hayatım için kendimi geliştirip iyi yerlere gelmek için bu riski almak istedim. Adana'dayım şu an ama burada ne uzar ne kısalır insan. İstanbul'da bu alanda kendimi geliştirirsem önüm çok açık. Bakalım neler olacak tabi. :)
İnşallah dedigin gibi olur ama. Artık zaman İnternet çagı her yerde uzayıp kısalabiliyor insan örnek ben buradan iş yapıyorum dışarıdan iş alıyorum ve not al kaza dıgımdan daha fazlasını kazanıyorum.. Gelişim kanalını iyi seçersen yerin çokta bir önemi yok arkadaşım İzmir. Sıgacıktan İngiliz şirketlere çalışıyor aylık kazancı 4bin sterlin civarı.. Hazır kariyerine başlıyorsun biraz sana farklı yolları hatırlatayım belki kendini geliştirip bu yollardan da yürüyevilirsin:)
Teşekkür ederim. Bu birazdaha gözümü açtı tabi ama önce şu an alanımda kendimi geliştirmem lazım tabi. :) Bakalım artık hayat karşımıza neler çıkaracak.
Adana'dan gelecem İstanbul'a. İstanbul takıntısından ziyade kariyer peşinde koşmak için diyelim. Umarım kira konusunu çözebilirim. Şu an en büyük derdim bu.
Teşekkür ederim. İnşallah öyle olur. Bu riski kariyer hayatım için alıyorum zaten. Önü çok açık bir alan. İleride çok iyi yerlere gelirim diye düşünüyorum. Nasip olursa tabi.
Eğer ki Sultangazi civarı biraz daha ucuz bi yeri tutarsan paran cebine kalır ama ortam/ yol sıkıntı çekersin. Yakın tutarsan da pahalı olur ama nispeten yol sıkıntısı çekmezsin. Birde daha yeni mezuna göre iyi para, ne okudun ahaha