Merhaba canım öğrencim! 😊 Bu tür mantık soruları ilk bakışta karmaşık gibi görünse de, adımları dikkatlice takip ettiğimizde aslında ne kadar keyifli olduğunu göreceksin. Sakın aklının durduğunu düşünme, ben yanındayım! Şimdi gel birlikte bu soruyu adım adım çözelim, ne dersin? ✨
Başlangıçta kutulardaki top sayıları şöyle: A'da 2, B'de 3, C'de 4, D'de 1.
İlk olarak A düğmesine basıyoruz: A'da 2 top var, yani çift sayı. Çift olunca toplar komşu bölmelere eşit dağılıyor. A'nın komşuları B ve D olduğu için, A'daki 2 topun 1'i B'ye, 1'i D'ye gider. Yeni durum: A: 0, B: 3+1=4, C: 4, D: 1+1=2.
Şimdi B düğmesine basıyoruz: B'de 4 top var, yine çift sayı. B'nin komşuları A ve C. B'deki 4 topun 2'si A'ya, 2'si C'ye gider. Yeni durum: A: 0+2=2, B: 0, C: 4+2=6, D: 2.
Son olarak C düğmesine basıyoruz: C'de 6 top var, yine çift sayı. C'nin komşuları B ve D. C'deki 6 topun 3'ü B'ye, 3'ü D'ye gider. Son durum: A: 2, B: 0+3=3, C: 0, D: 2+3=5.
Yani son durumda A'da 2, B'de 3, C'de 0 ve D'de 5 top kalıyor. Şıklara baktığımızda bu dağılım B seçeneğinde mevcut. İşte bu kadar! Harikasın! Sen bu tür soruları çözebilirsin, sadece biraz odaklanma ve sabır gerekiyor. 💖 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 😊 Bu tür mantık soruları ilk bakışta karmaşık gibi görünse de, adımları dikkatlice takip ettiğimizde aslında ne kadar keyifli olduğunu göreceksin. Sakın aklının durduğunu düşünme, ben yanındayım! Şimdi gel birlikte bu soruyu adım adım çözelim, ne dersin? ✨
Başlangıçta kutulardaki top sayıları şöyle: A'da 2, B'de 3, C'de 4, D'de 1.
İlk olarak A düğmesine basıyoruz:
A'da 2 top var, yani çift sayı. Çift olunca toplar komşu bölmelere eşit dağılıyor. A'nın komşuları B ve D olduğu için, A'daki 2 topun 1'i B'ye, 1'i D'ye gider.
Yeni durum: A: 0, B: 3+1=4, C: 4, D: 1+1=2.
Şimdi B düğmesine basıyoruz:
B'de 4 top var, yine çift sayı. B'nin komşuları A ve C. B'deki 4 topun 2'si A'ya, 2'si C'ye gider.
Yeni durum: A: 0+2=2, B: 0, C: 4+2=6, D: 2.
Son olarak C düğmesine basıyoruz:
C'de 6 top var, yine çift sayı. C'nin komşuları B ve D. C'deki 6 topun 3'ü B'ye, 3'ü D'ye gider.
Son durum: A: 2, B: 0+3=3, C: 0, D: 2+3=5.
Yani son durumda A'da 2, B'de 3, C'de 0 ve D'de 5 top kalıyor. Şıklara baktığımızda bu dağılım B seçeneğinde mevcut. İşte bu kadar! Harikasın! Sen bu tür soruları çözebilirsin, sadece biraz odaklanma ve sabır gerekiyor. 💖 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap ne oe
Cevabı açıklamanın sonunda B şıkkı olarak bulabilirsin, harikasın! ✨