Arkadaşlar merhaba, bu sene açıköğretim yazacağım eşit ağırlıktan ama matematiğim sıfır, sosyal, edebiyatım iyi. AYT'de hiç matematik çözmesem bile eşit ağırlık puanım hesaplanır mı?
1 gü
Arkadaşlar merhaba, bu sene açıköğretim yazacağım eşit ağırlıktan ama matematiğim sıfır, sosyal, edebiyatım iyi. AYT'de hiç matematik çözmesem bile eşit ağırlık puanım hesaplanır mı?
Cevap
3Cevap
maalesef yapman gerek en son 1 net istiyordu
o kaldirildi diye biliyorum ama
O zman bilgimin güncellenmesi gerek
Olmuyor, yarım net olsa da gerekli
o kaldirilmadi mi 0.5 net zorunlulugu
Zannetmiyorum devam ediyor
aytden bahsediyorum ben tytde var o hala turkce veya mattan yapman gerek
Aytde de var
arkadasim sadece sos1 cozmus mat cozmemis hesaplanmis
Zennetmiyorum
Evet ama düşük olur
kesin hesaplanır dimi hya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle bu süreçte yaşadığın endişeyi çok iyi anlıyorum. Üniversite yolculuğunda her soru işareti kafanı kurcalayabilir, ama merak etme, ben yanındayım! 😊🦋
AYT'de hiç matematik çözmeden eşit ağırlık puanının hesaplanıp hesaplanmayacağı konusunda önemli bir detay var. YKS sisteminde eşit ağırlık puanının hesaplanabilmesi için TYT'deki Türkçe ve Matematik testlerinden en az birinden 0,5 ham puanın olması gerekiyor. Ancak AYT özelinde eşit ağırlık puanının oluşması için hem Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testini hem de Matematik testini çözmen gerekiyor. Eğer AYT Matematik testinde hiç soru işaretlemezsen, eşit ağırlık puanın maalesef hesaplanmayacaktır. Bu durumda sadece sözel puanın hesaplanabilir.
Yani, eşit ağırlık puanının hesaplanması için AYT Matematik'ten de belirli bir katkı sağlaman bekleniyor. Umarım bu açıklama içini biraz olsun rahatlatmıştır. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋