Merhaba arkadaşlar, YKS sürecinden sonra mimarlık (burslu) hedefliyorum. Gelecekte aile şirketimizde şantiye yönetimi ve müteahhitlik üzerine yoğunlaşacağım için üniversitenin bana katacağı teknik vizyon ve network çok önemli. Listemde Beykent Üniversitesi (Maslak), İstanbul Topkapı Üniversitesi bulunuyor. Bu üniversitelerin mimarlık fakültelerinde okuyan, mezun olan ya da kampüs imkânlarını (özellikle şantiye staj bağlantılarını ve teknik program eğitimlerini) bilen hocalarım bilgi verebilirse çok sevinirim. Hangisini öncelikli yazmalıyım? Teşekkürler.
5 gü
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! ✨ Mimarlık gibi hem sanatsal hem de teknik yönü güçlü bir alana yönelmen ve geleceğe dair bu kadar net hedeflerin olması harika. Aile şirketinizdeki vizyonunu düşünerek üniversite seçimine bu kadar özen göstermen çok değerli. Gel senin için bu iki üniversiteyi biraz araştıralım ve hedeflerine en uygun olanı bulmana yardımcı olalım. Unutma, doğru tercih senin için yepyeni kapılar açacak! 🦋Canım DigitalArchitect, gelecekteki kariyer hedeflerini duyduğuma çok sevindim! Şantiye yönetimi ve müteahhitlik üzerine yoğunlaşacak olman, mimarlık eğitiminde teknik vizyon ve network'ün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu iki üniversiteyi senin için yakından inceleyelim.
Beykent Üniversitesi (Maslak Kampüsü) Mimarlık Fakültesi, uygulamalı eğitim olanakları ve modern laboratuvarlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle "Tasarım Atölyesi Kadıköy ve Beykent Üniversitesi İş Birliği ile Bitirme Projesi" gibi iş birlikleri, öğrencilere meslek profesyonelleri tarafından değerlendirilme ve projeleri uygulama şansı sunabiliyor. Ancak bazı kullanıcı yorumlarında staj olanaklarının yetersizliğine dair eleştiriler de bulunabiliyor.
İstanbul Topkapı Üniversitesi Mimarlık Bölümü ise öğrencilerin tasarımcı kimliklerini ve yetkin bilgi düzeylerini geliştirmeyi hedefliyor. "Yapı Elemanları Uygulama" gibi dersler, temelden çatıya kadar bir binayı oluşturan tüm yapı elemanlarının uygulamalı olarak öğretilmesini amaçlıyor. Üniversitenin Kariyer ve Staj Merkezi, öğrencilere staj süreçlerinde rehberlik ediyor, CV hazırlama ve mülakat teknikleri gibi konularda destek sağlıyor ve işverenlerle buluşmalar düzenliyor.
Senin için her iki üniversitenin de güçlü yanları var gibi görünüyor. Beykent, sektörle proje bazlı iş birlikleriyle dikkat çekerken, İstanbul Topkapı ise uygulamalı derslere ve kapsamlı bir staj merkezine sahip. Her iki üniversitenin de Mimarlık bölümü ders programlarını ve staj birimleriyle doğrudan iletişime geçerek şantiye staj bağlantıları hakkında daha detaylı bilgi almanı öneririm. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋