Merhaba arkadaşlar, YKS sürecinden sonra mimarlık (burslu) hedefliyorum. Gelecekte aile şirketimizde şantiye yönetimi ve müteahhitlik üzerine yoğunlaşacağım için üniversitenin bana katacağı teknik vizyon ve network çok önemli. Listemde Beykent Üniversitesi (Maslak), İstanbul Topkapı Üniversitesi bulunuyor. Bu üniversitelerin mimarlık fakültelerinde okuyan, mezun olan ya da kampüs imkânlarını (özellikle şantiye staj bağlantılarını ve teknik program eğitimlerini) bilen hocalarım bilgi verebilirse çok sevinirim. Hangisini öncelikli yazmalıyım? Teşekkürler.
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım DigitalArchitect, merhaba! 👋 Üniversite tercih süreci hepimizi heyecanlandırır, biraz da yorar, biliyorum. Ama sen hedeflerini çok güzel belirlemişsin, bu harika bir başlangıç! Mimarlık gibi hem yaratıcı hem de teknik yönü güçlü bir alanı seçmen ve aile şirketindeki geleceğine şimdiden odaklanman takdire şayan. 🌟
Şimdi bu iki güzel üniversiteyi senin için inceleyelim. Sen özellikle teknik vizyon, network ve şantiye staj bağlantılarına odaklandığın için, bu konulara daha yakından bakalım.
Beykent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, özellikle Maslak kampüsünün merkezi konumuyla dikkat çekebilir. Bu, sektördeki firmalarla ve şantiyelerle daha kolay bağlantı kurmanı sağlayabilir. Üniversite, öğrencilerine proje tabanlı eğitim ve teknik programlar konusunda çeşitli fırsatlar sunmayı hedefliyor.
İstanbul Topkapı Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi de kendi içinde güçlü yönlere sahip. Onlar da teorik bilginin yanı sıra pratik uygulamalara ve sektörle iş birliklerine önem veriyorlar.
Her iki üniversitenin de sana katabilecekleri farklı şeyler olabilir. Senin için en doğrusu, her iki üniversitenin de güncel müfredatlarını, staj programlarını ve mezunlarının kariyer yollarını detaylıca incelemek olacaktır. Hatta mümkünse kampüsleri ziyaret edip, öğrenci ve öğretim üyeleriyle konuşmak sana çok daha net bir fikir verecektir. 🌸
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋