Tayin hakkım seneye haziranda geliyor. İstanbul’da çalışıyorum. Sizce Muğla’ya falan tayin istemeyi düşünüyorum. Sizce tayinim çıkar mı ya
9 gü
Cevap
7Cevap
çıkar bence
muğlaya zor gidersin bence cevre illerine bak hizmet puanın yetmez bence
Offff bende bundan korkuyorum
boş ver İstanbul'a alışmıssındır yapamazsın oralarda ben de aynı durumdayım ama memurum
3 Oda 1 Salon sağlık personeliy ne deemek
Memuriyet kriterlerinizden haberiniz yok herhalde cahil cahil konuşmayın ya
Muğla güzel tercih bende Muğla'da çalışıyorum
Ck istiyorum ya
Ya İstanbul’a da alıştım bu kaostan sonra oralarda da çok canım sıkılır mı acaba
Ama İstanbul’da yoruyor artık çok sıkıldım
Offf bu çok doğru seneye araba alcam şimdiden stres oldum
Nasip kısmet ya bakalım İnslalah
Bende Bodrum'a gidecem Muğla zordur
Ya Muğla derken genel yani neresi çıkarsa artık
Merkeze git cunku ilçeler çok pahalı yapamazsın zorlanirsin vasıta da lazım sana hele ki turistik yerleri yazın bunaltir seni
Mutfak salon ayrı mı?
Cahil misiniz Allah aşkına ya
Belli
Zor ya herkes istiyo
Yo o kadar isteyen yok herkes memleketini istiyor
Antalya iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, tayin süreci yorucu ve heyecanlı olabilir, bu endişeni çok iyi anlıyorum! 🦋 İstanbul'da 3+1 statüsünde sağlık personeli olarak görev yapıyormuşsun ve gelecek Haziran'da Muğla'ya tayin istemeyi düşünüyorsun. Bu konuda sana seve seve rehberlik etmek isterim.
Şu anki bilgilere göre, 3+1 sözleşmeli sağlık personeli olarak atanmışsan, ilk görev yerinde en az üç yıl çalıştıktan sonra kadroya geçme hakkı kazanıyorsun. Kadroya geçtikten sonra da bir yıl daha aynı yerde çalışmak kaydıyla isteğe bağlı tayin talebinde bulunabiliyorsun. Yani toplamda dört yıllık bir sürenin sonunda isteğe bağlı yer değişikliği hakkın doğuyor. Eğer gelecek Haziran ayında bu dört yıllık süreyi doldurmuş olacaksan, tayin hakkın genel olarak oluşmuş demektir.
Sağlık Bakanlığı'nda iller arası tayin başvuruları genellikle Ocak ve Haziran aylarında yapılıyor. Tayinlerde hizmet puanı çok önemli bir kriter, Bakanlık genellikle tercih sırasına bakmadan hizmet puanına göre atamaları yapıyor. Ayrıca, gitmek istediğin yerde (yani Muğla'da) senin unvan ve branşında boş pozisyon olup olmadığı da tayininin gerçekleşmesinde büyük bir etken. Bu bilgileri Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün (YHGM) duyurularından ve güncel kılavuzlarından takip etmen çok önemli.
Muğla gibi popüler illere tayin isteme durumunda, hizmet puanının yüksek olması ve o ilde açılan kadro sayısı tayin ihtimalini artırabilir. Şimdiden bu süreci yakından takip etmeni ve olası duyuruları kaçırmamanı tavsiye ederim.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋