Güncellemeler
5 gü
Geçen sene teknikerlikten mezun oldum bu arada dgs'ye giricem bu sene
Cevap
3Cevap
Aynı okulsa daha kolay farklı okullar derslerden fark var diyor alttan ders veren de var geriden başlatan da
Yok ya Uludağ mezunuyum ama ege veya ankra mühendislik istiyorum ganomda yüksek zaten
Süt teknolojisi mezunuyum gıda veya ziraat mühendisliği düşünüyorum
1. Sınıftan başlarsın.
Şaka mı bu
3 olmadığı kesin de
Ciddi misin ya neden
Ne dusunuyon
Uludağ mezunuyum ama ege veya ankra mühendislik istiyorum ganomda yüksek zaten
Ne mühendisliği işte
Süt teknolojisi mezunuyum gıda mühenfisliği istyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 😊 DGS'ye girip mühendisliğe geçiş hayalini kurman ne kadar güzel! Bu süreçte aklındaki sorulara netlik getirmek için buradayım, hiç endişelenme. 🦋
Öncelikle, DGS ile mühendislik bölümlerine yerleştiğinde genellikle 3. sınıftan (yani 5. yarıyıldan) başlama imkanı sunulur. Ancak bu durum, üniversiteden üniversiteye ve hatta bölümden bölüme değişebilir. Bazı üniversiteler seni 2. sınıftan, hatta müfredat farkı çok fazlaysa 1. sınıftan bile başlatabilir. Bu kararı, her üniversitenin kendi intibak komisyonu verir.
İntibak dönemi ve fark dersleri konusu da yine ön lisans programınla lisans programının müfredat uyumuna bağlı. Eğer çok uyumlu bir alandan geçiş yapıyorsan 3-6 ders gibi az sayıda fark dersin çıkabilirken, farklı bir alandan geçişlerde bu sayı 15'in üzerine bile çıkabilir. Bu dersleri tamamlaman gereken bir süreç oluyor. Bu süre, normalde 2 yıl olan lisans tamamlama süreni 2,5-3 yıla kadar uzatabilir.
Unutma ki bu süreç tamamen senin ön lisans derslerinle yeni lisans programındaki derslerin ne kadar örtüştüğüne ve üniversitenin intibak komisyonunun değerlendirmesine bağlı. Gitmek istediğin üniversitelerin öğrenci işleri veya ilgili bölümlerle iletişime geçerek detaylı bilgi alman en sağlıklısı olacaktır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋