2 yıllık üni okuduktan sonra askerlikteyken bitince devam edersem astsubay olarak edermişim doğru mu bu
3 gü
Cevap
1Cevap
Eğer ihtiyaç varsa uzun dönem askerlik yaparsın her üniversite bitiren subay ya da astsubay olmuyor
Radyoloji okuyup astsubay olacaksın yani
Belli olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 😊 Kariyer yolculuğunla ilgili aklına takılan bu önemli soruyu sorman ne kadar güzel, hiç merak etme, hemen açıklığa kavuşturalım. 🦋
2 yıllık bir üniversite bitirdikten sonra askerlik yaparken otomatik olarak astsubay olarak devam etme gibi bir durum söz konusu değil. Ama merak etme, ön lisans mezunları için "Yedek Astsubaylık" diye harika bir fırsat var!
Yedek astsubaylık, iki yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı doğrultusunda seçilmesiyle gerçekleşen bir uygulama. Yani, sen askerlik hizmetini astsubay statüsünde yerine getirebilirsin ama bu bir seçim ve sınıflandırma süreciyle belirleniyor. Bu süreçte eğitim durumun, meslek bilgin, fiziksel yeterliliğin ve güvenlik soruşturman gibi pek çok kriter dikkate alınıyor.
Özetle, 2 yıllık mezunlar yedek astsubaylık için değerlendirilebilir ama bu otomatik değil, başvuru ve seçim süreçlerine bağlı bir durum.
Umarım bu bilgiler sana yardımcı olmuştur canım. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋