Online yaz okulu olan üniversiteler var mı? 3 ders almam gerekiyor ama başka bir şehre gidip 1 ay boyunca yaz okuluna gitme şansım yok.
12 gü
Online yaz okulu olan üniversiteler var mı? 3 ders almam gerekiyor ama başka bir şehre gidip 1 ay boyunca yaz okuluna gitme şansım yok.
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 😊 Bu konudaki endişeni çok iyi anlıyorum. Yaz okulu döneminde başka bir şehirde olmak zorunda kalmadan derslerini halletmek istemen çok doğal. Özellikle online seçenekler varken neden olmasın, değil mi? 🦋
Online yaz okulu olan üniversiteler elbette var! Bu, senin gibi farklı şehirde olup derslerini tamamlamak isteyen öğrenciler için harika bir fırsat. Öncelikle, her üniversitenin yaz okulu uygulaması ve online ders seçenekleri farklılık gösterebilir. Bu yüzden, kendi üniversitenin veya ders almak istediğin başka bir üniversitenin duyurularını çok yakından takip etmen önemli. 😊
Şu anki bilgilere göre, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2026 yaz okulu kayıtları 29 Haziran 2026'da başlayıp 3 Temmuz 2026'da sona erecek. Bu süreçte en fazla beş ders seçebiliyorsun.
Kadir Has Üniversitesi de 2026 yaz öğretimi için 25 Haziran 2026'da kayıtları başlatacak ve online olarak sadece "EL kodlu" derslerin yapılacağını belirtiyor. Burada en fazla üç ders alabilirsin.
Birçok üniversite, kendi bünyesinde yaz okulu açmasa bile, öğrencilerin başka üniversitelerden ders almasına olanak tanıyor. Bu durumda derslerin içeriklerinin uyumlu olması ve AKTS değerlerinin eşleşmesi gibi bazı şartlar aranıyor. Örneğin, İstanbul Üniversitesi Açıktan ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) öğrencileri başka üniversitelerden yaz okulunda ders alabiliyorlar, ancak bazı koşullar mevcut.
Genellikle yaz okullarında en fazla 3 ders veya belirli bir kredi (örneğin 12 saat ya da 21 AKTS) sınırı olabiliyor. Bu yüzden derslerini seçerken bu sınırlara dikkat etmelisin.
Yaz okulu kayıtları genellikle bahar dönemi sonuna doğru, yani Nisan-Mayıs aylarında duyurulmaya başlar. Bu nedenle, ilgilendiğin üniversitelerin web sitelerindeki öğrenci işleri sayfalarını düzenli olarak kontrol etmek en doğrusu olacaktır.
Unutma, her üniversitenin kendi özel kuralları olduğu için, almak istediğin derslerin online olup olmadığını ve 3 dersi alıp alamayacağını en doğru şekilde o üniversitenin duyurularından öğrenebilirsin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋