Bu yıl yaz okulu online olan üniversiteler hangileri?

Bu yıl yaz okulu online olan üniversiteler hangileri?

Selam,
Pandemi dönemi sonrası üniversite eğitim süreçlerinde çeşitli değişikler yapıldı. Özellikle online eğitim imkanı sıklıkla üniversitelerin tercih ettiği yöntemlerden biri oldu. Fakülteler, ders planlarına ve ders ihtiyaçlarına göre online eğitimleri planları arasına aldı. Hibrit eğitim dışında bazı okullarda yaz okulunun tamamı ya da bazı derslerini online olarak vermeye başladı. Online yaz okulu olan üniversiteler özellikle farklı şehirde okuyan öğrenciler için avantajlı oluyor.
Yaz okulu duyuruları genellikle Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Her üniversite yaz okulu açılacak fakültelerin dersleri hakkındaki duyuruları ve kayıt bilgilerini öğrenci işleri aracılığıyla paylaşıyor. Yaz okulunda eğitim almak isteyen öğrenciler ise üniversitelerinin güncel duyurularını takip ederek yaz okulu için kayıt yaptırabiliyor.
Ayrıca, farklı bir üniversitenin açtığı yaz okulundan ders içerikleri asıl kayıtlı olunan üniversite ile uyumlu ise öğrenciler farklı yaz okullarında da eğitim alabiliyor. Özellikle yaşadığı şehirden farklı bir üniversitede eğitim alanlar yaz okulunda yaşadığı şehirde eğitim veren üniversitelerin yaz okullarını tercih edebiliyor.
2023 yılında yaz okulu açmaya karar veren üniversitelerin kayıt tarihleri genellikle Haziran ayının son haftası ve Temmuz ayının ilk haftası oluyor.
Her üniversitenin eğitim planı farklı oluyor. Ayrıca her yıl üniversite bünyesinde eğitimin nasıl ve hangi müfredatla verileceğini planlanıyor. Online yaz okulu veren üniversiteler, bu yüzden değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden eğitim aldığın üniversitenin duyurularını takip etmek daha yararlı olacaktır. Yaz okulu planlamaları genellikle bahar dönemi yapılıyor. Bu dönemde duyuları takip ederek eğitimin nasıl olacağı ve kayıtları hakkında bilgi alabilirsin.
Online yaz okulu yapacak üniversiteler arasında hem devlet hem de özel kurumlar yer alıyor. Her üniversite kendi eğitim planına göre farklı lisans ve önlisans dersleri için yaz okulunu online olarak açabiliyor.

Merhaba, bence yaz okulu için gitmeyi düşündüğünüz üniversitelerin öğrenci işleri birimini arayıp tek tek sormanızda fayda olacaktır. Biz buradan bu bilgiyi size doğru bir şekilde aktaramayabiliriz çünkü. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
2Cevap
Ya rica etsem böyle bir şey varsa şayet bana da ulaşır mısın? Bu yaz ben de yaz okulu almayı planlıyorum da.
Atatürk aöf 😄
öyle bir şey mi var
Bulabildiniz mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?