Bilgisi olan yazabilir mi (!) Bu sene tercih vermeyi düşünüyorum.
21 sa
Cevap
8Cevap
Bu sistemde eğitim fakültesi okumak ne kadar mantıklı? Önünde uzun bir süreç olacak. Önce ğnüversiteyi okuyup bitireceksin sonra kpssye hazırlanıp akademiye girmeye çalışacaksın. Akademiye girdikten sonra bir buçuk yıl akademide eğitim görüp yeterli bulunursan atanacaksın. Tekrar bir düşün derim.
Akademiye girmek zor mu?
Kpss kazanmak ne kadar zor? Aynı şey. Ne kadar kontenjan verecekler branşlara ve yanlış bilmiyorsam 1.5 katı kadar kişiyi alıp akademi sonunda yine eleyecekler.(yanlış biliyor da olabilirim oranı) Bana göre yolun başında iş garantili meslek seçmek daha mantıklı.. Ama okurken lise kpssye girip memur olma ihtimalin de olabilir. Hem çalışıp hem okumak da mantıklı gibi... Bunların hepsini iyice düşünüp ona göre tercih yapman senin açından daha iyi olur.
Sen heralde bu işi yanlış anlıyor olabilirsin veya ben yanlış anladım. Öğretmenlik okumak zaten 4 yıl sürmüyor mu? 1 yıl akademik eğitim 1 yıl da aday öğretmenliği toplam 6 yıl yapıyor. Yani zaten atandığın zaman 2 yıl daha sabredeceksin bunda bir şey yok ki
İnsan kendini tanır, sana göre mi; değil mi biz bilemeyiz.
Meslek hakkında bilgi edinmek için sordum bunu
Peki
Yani ileriye dönük bir meslek seçmen iyi olur geri dönmeyeceksen eğer içinde varsa bu meslek tabii ki seç ama ben öğretmenliği sıkıntı buluyorum zaten yeni nesil çok fena devir değişti çocuklar çocuk gibi değil öğrenci öğrenci gibi değil kendin bilirsin
Hala öğretmenlik okumak isteyenler var şaka gibisiniz yuav
Niye istemeyelim ataması var en azından sınıfın
?
Ne düşünce ve bilgi birikimiyle yazdın bunu
Zibilyon tane öğretmenlik okumuş arkadaşın işsizliği, ülke bazı istatistikler, yıllık atama oranları, gidip bakabilirsin. mezun ile atama oranlarına, atanan hiç mi olmayacak? elbette olacak. Belki yüksek 30-40k alımlar yapacaklar bilemeyiz kendi fikrimce emin olduğum şey 4-5 seneye torpilden hiç mi hiç atanamayacakları, şu an zaten öğretmenlik okuyana atama falan yok, AGS neden çıktı sanıyorsun? atamaları ertelemek için? seçimden önce yığılmayı azaltmak "bakın onlar yeterli değil, bizde sorun yok" demek için.
Sen heralde bu işi yanlış anlıyor olabilirsin veya ben yanlış anladım. Öğretmenlik okumak zaten 4 yıl sürmüyor mu? 1 yıl akademik eğitim 1 yıl da aday öğretmenliği toplam 6 yıl yapıyor. Yani zaten atandığın zaman 2 yıl daha sabredeceksin bunda bir şey yok ki
İşte atamanın mevzusu orada, "atandığın zaman" diyorsun bende sana atanamayacaksın diyorum istersen agsnin içinden geç, stajında eleyecekler, ags yığılmayı ertelemek için çıkartılmış bir sistem. İleride atananları görürsen bil ki başarılarının yanında g-te bala yerleştirilmiş insanlar olacaklar. Mevzu bu şekilde ilerlemiyor. Sen 4 yıl okudum + 2 yıl sonra puff her şey oturuyor sanıyorsun bende sana 4 yıl içinde mezun olacak öğretmen sayısına bak diyorum.
Milletin itiyle uğraşcan durcan
Çocukları it olarak görüyorsan bu soruya yorum yazmanın anlamı yok
İtler tabi küfür edip kavga etcekler sana saygı duymucaklar doggru hayvanat bahçesine gönder hepsini
Ben çocukları ve bir şeyler öğretmeyi seviyorum
Tamam da Norveç değil burası itistan
Off abarttın iyice en azından ataması var garanti meslek çocukları idare etmeyi gerektiriyor
Çiğköfte ci açın
Zor ya ilerisi için ama yine önü açık diyorlar
Meslek açısından mı
E tabii ama seven birisi icin çok tatlı bir meslek çocuklarla ilgilenmek. Onun disinda Kpss falan biliyorsundur hani ülke durumlarını. Torpil yoksa olmuyor fazla
Kpss ye iyi hazırlanırsan olur
Boş bir bölüm ataması yok olsada az sıra gelmiyor
ataması iyi sınıfın
Branşlara göre az gibime geldi
Tam tersine branşlara atama 0 bilgin yoksa yorum yapma Aq
Mlsın belli oldu gitsen aq malı
Ol ol iyidir
Sor burdan merak ettiğini cevaplayayım
Bu bölümü mu okudun
Evet
Atandınız mı? Bölümü okurken pişman olduğunuz zamanlar oldu mu
6 sene sonra atanmıştım pişmanlığım filanda olmadı gayet güzel meslek
şu an bu meslekte misiniz , branşınız nedir ve ilkokul düzeyinde mi genellikle mesleğe başlıyoruz bu KPSS puanına göre mi? Birde branş meselesi
mezun olduğunda doğrudan ve sadece ilkokul düzeyinde 1. sınıftan 4. sınıfa kadar olan çocuklarla mesleğe başlarsın ortaokul veya lise düzeyinde görev yapamazsın atama meselesi evet devlette çalışmak için kpss puanı şarttır kpss genel yetenek genel kültür eğitim bilimleri ve öğretmenlik alan bilgisi testi yani öabt oturumlarına girmen gerekir devlet her yıl bütçesine göre bir kontenjan açar ve bu sınavlardan aldığın puana göre yüksekten düşüğe doğru sıralama ile atama yapar son yıllarda bu alan en çok kontenjan verilen bölümlerden biridir branş meselesi bu bölümün adı üstünde branşı sınıf öğretmenliğidir yani matematik türkçe sosyal bilgiler fen bilimleri gibi temel derslerin hepsini tek başına aynı sınıfa sen anlatırsın lisedeki gibi sadece tek bir derse odaklanan bir branşın yoktur senin branşın ilkokul çocuklarına bütün temel dersleri öğretmektir
Fakat ortaokul ve lise düzeyinde de sınıf öğretmenleri oluyor? Onlar sınıf öğretmenliğinden mezun değiller mi bu konuda kafam karıştı
Şimdi şöyle söyleyeyim ortaokul ve lisedeki o kişilere rehberlik ve idari işlemler için sınıf rehber öğretmeni denir örneğin lisedeki bir tarih öğretmeni veya matematik öğretmeni aynı zamanda 10 a sınıfının sınıf öğretmeni olabilir bu durum onların sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduğu anlamına gelmez onlar kendi branşlarının öğretmenidir sadece o sınıfın e okul işlemlerini karnelerini ve veli ilişkilerini yürütmekle görevlendirilmişlerdir yani lisedeki sınıf öğretmenliği bir bölüm mezuniyeti değil okul yönetiminin branş öğretmenlerine verdiği ek bir idari görevdir sınıf öğretmenliği bölümü mezunlarıysa sadece ilkokulda çalışır okul öncesi eğitimden sonra çocukları teslim alan ve 4 yıl boyunca tüm derslerine giren kişiler yalnızca onlardır özetle ilkokul dışındaki eğitim kademelerinde sınıf öğretmenliği adıyla bir branş yoktur sadece o sınıfın sorumluluğunu üstlenmiş branş öğretmenleri vardır
Zaman ayırıp açıkladığın icin çok teşekkürler bölümü okurken dersler nasıldı sizce zorlandınız keyifli miydi ve hangi uni de okudunuz?
İyiydi bu kadar kâfi herhalde özel hayatımın sorulmasından hoşnut olmuyorum iyi günler dilerim
Siz unie başladıktan 6 yıl sonra mı yoksa uni bittikten sonra ki 6 yılda mı atandınız orayı anlamadım atama konusunda nasıl Şu an sizce 1 sene öncesinden çalışmaya başlarsam ilk sene atanamaz mıyım?
Üniversite bittikten sonra ben normalde özel okulda eğitim verdim sonra devlet okulunda başlamıştım sûaline gelecek olursak 1 yıl öncesinden düzenli ve planlı çalışmaya başlarsan ilk senede atanman mümkündür sınıf öğretmenliği kontenjanı yüksek bir alandır alan sınavına yani öabt oturumuna en başından itibaren ağırlık verirsen ilk yılında hedefine ulaşabilirsin
Çok teşekkürler iyi günler diliyorum
olur ama risk ya
Neden
knka şlimdi okudun güzl akademi cart curt uzun yol bence başka seçeneklere bak en sevdiğin bölüm ne senin yapabildiğin güvendiğin
Ataması iyi aslında garanti meslek. Pmyo msü falan da düşünüyorum
boyun kaç pmyo için iyi ama risk risk inan ki 80 cıktı atamaları
160 Boy sıkıntısı var biraz o yüzden jamyo da düşünüyorum KPSS olmadan direk başlıyorsun başvuru yapıcam fakat meslek hakkında soru işaretlerim var
anladım basket oynamayı denesene spora git mesala etki eder gibi ben senin yerinde olsam sakince düşünürüm daha kaç yaşındasınn ki
Daha 18im ve mezunum
Aslında çocukluk hayalim askerlik benim böyle savunma sektöründe çalışmak isterdim uzun yıllardır da düşünüyorum ama çevre aile baskısı var biraz üstümde
anladım önce seni tanımıyorum ama gözü kara birine benziyorsun. bence önce kendini tanı alanlaırnı fark et boyunu uzatmayı spora girmeyi dene sonra sınava gir puandan sonra tercih yaparsın olmazsa mezuna kalsana ailen ne diyor bu konuda nasıl bir baskı mesala
Ben zaten 1 yıl mezuna kaldım geçen sene pmyo puanım yetiyordu fakat 18 reşit olmadığım icin başvuru yapamadım. Diğerlerine de aynı şekilde mezuna kalmaya gelirsek bu sene kesin gitmek istiyorum mezun psikolojisini bir sene daha kaldıramam zaten çok çalıştım ben
şu an reşitsin bak 29 yaşındayım daha 3 yıl oldu atananı hayatı tanıyalı kendimi tanımaya çalışıyorum ve birey olmanın vermiş olduğu sınırları kabukları aşmaya çalışıyorum bence sende yavaş yavaş aşarsın değişim sürekli ve davamlıdır ben senin yerinde olsam sınavdan sonra değerlendiririm kendimi kasma kendini 4 yıl mezuna kaldım ben 4 akraba insanlar elalem suna benden borç istiyorlar sana hak veriyorum inan ki , güven kendine ama bu yıllarının da değerini bil iyi tercih hayatınna yön verir
Haklısın tavsiyeler için teşekkürler aklımda bulunacak hepsi
yanlızlıklık ve erkek arkadşaın varsa işin daha zor
Ben 1 senedir çok yalnızım bu dönem çok zor geçti benim icin arkadaş da edinmedim sevgilim vardı uzak mesafe saçma ona tutunuyordum yani öyle sanıyordum bu süreçte bana hiç anlayış göstermedi ve destek olacağına saçma şeylerle geldi kmtü etkiledi 3 yıldır tanıyorum kendisini ayrıyız şu an ki hayatımda olsa eminim tercihlerime de karışacaktı
yanlızlık senin tercihin mi uzak mesafe yürümez ki sadece seni kullanmak ister emin ol ki bu zamanlarda hele ki yanında durmuyorsa senin arkadaşın olamaz zor zamanda olmuyorsa hadi ordan gitsin bence Şu an tek yapman gerek eline kağıt kalem al hedeflerini planla sen hayatını kur erkekler muhtaç olmaaaa ihtiyac kabul ediyorum duygusal bağ cinsel bağ ama şu an gerek yok
Benim tercihimdi öyle katılıyorum
ayaklarınıın üzerinde durursan kimseye ihtiyacın olmaz gerisi gelir inna ki çok duygusal birimiisn sen
Çok değil duygularımı yeri geldiğinde kontrol edebiliyorum yani
burcun başak mı
Oğlağım neden
hiç bir kadın duyguılarını teslim ettikden sonra yönetemez hele aşık olursa
oğlaklarla aram iyidir ama yengeç olduğum için cok duygusal ve korumacıyım
Ben kendime bu noktada dur diyebildim zor da olsa çok şükür ki
Hemen oyle olmuyor ki zor , başına geldi mi gelmedi ise bilmesin
Birde bağlandın mı ateş bacayı sarar 😅😂
Çok bağlandım hiçbir şeyi gözüm görmedi ailemle aram bozuldu kötü şeyler yaşadım ama bi noktada yaptığı saygısızca hareketler iğrendirdi
Dua et başka şeyler istemedi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım gizemlibiriiiii! 🤗 Sınıf öğretmenliği, gerçekten çok özel ve kalpten bir meslek seçimi olur. Minik kalplere dokunmak, onların ilk adımlarında rehber olmak harika bir duygu. ✨
Bu bölümde ilkokul çağındaki çocukların gelişimini, öğrenme süreçlerini anlarsın. Pedagojik formasyonun yanı sıra, müzikten resme, matematikten Türkçeye kadar birçok alanda dersler alarak onları çok yönlü yetiştirmek için donanımlı hale gelirsin. 😊 Eğer çocuklarla vakit geçirmeyi seviyor, onlara bir şeyler öğretmekten keyif alıyor ve sabırlı bir yapın varsa, tam sana göre olabilir! Unutma, bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋