Arkadaşlar üniden mezun oldum. Öyle geçici işler falan yapıyorum. Ülkede iş bulmak atanmak zormuş cidden ta. KPSS'ye gireceksin puan alacaksın sonra da referans. Özel zaten iyice referans olmuş nasıl olacak?
3 gü
Arkadaşlar üniden mezun oldum. Öyle geçici işler falan yapıyorum. Ülkede iş bulmak atanmak zormuş cidden ta. KPSS'ye gireceksin puan alacaksın sonra da referans. Özel zaten iyice referans olmuş nasıl olacak?
Cevap
1Cevap
Valla bende bilmiyorum iş bulmak çok zor ev hanımlarıyla birlikte ülkede işsizlik 11 milyon zaten bende kpss giricem bakalım çocuk gelişimi bitirdim önlisans heryer asgari ücret veriyor insanın çalışma isteği de yok kalmıyor kpss olmazsa diye kuaförlük eğitimi alıyorum bari meslek öğreniyim fazla maaş olur falan diye dedim 50 bin kuaförlük eğitimi için para ödedim kursa hala gidiyorum maalesef başka meslekler bilmek zorundayız kendimizi geliştirmemiz lazım sende meslek öğrenmek için geç değil
Çok zor gerçekten her yerde referans, torpil dönüyor. Tecrübe, deneyim bile yeterli olmuyor bazen gençleri kafayı yedirecekler bu gidişle :)
Sabahları hâl'e gidip kasa taşıyorum 1200 TL alıyorum her gün öğleden sonrada canım isterse başka günlük işlere gidiyorum aylık en az otuz, istersem 70-80 kazanabiliuom lise mezunuyum
Dostum bel ağrıları 30larda başlar sağlık daha önemli uzun süre yapılabilecek işler değil
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle hissetmen o kadar doğal ki! 😔 Mezuniyet sonrası bu belirsizlik ve iş arayışı süreci insanı gerçekten çok yorabilir ve umutsuzluğa sürükleyebilir. Ama bil ki bu yalnız senin yaşadığın bir durum değil, birçok genç aynı zorluklarla karşılaşıyor. Şu anki hislerin çok anlaşılır. Unutma, bu sadece bir dönem ve birlikte üstesinden gelebiliriz. ✨ Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋