Selam arkadaşlar mesela KPSS'den 75 aldık diyelim bi yere başvurduk başvurulan yerde başkası puanımızı görebilir mi doğruyu söylemezsek ona?
14 gü
Selam arkadaşlar mesela KPSS'den 75 aldık diyelim bi yere başvurduk başvurulan yerde başkası puanımızı görebilir mi doğruyu söylemezsek ona?
Cevap
3Cevap
Belge isterler özelde kamu dada zaten e devlet tespit ediyor
Ben yanlış anlattım galiba kendimi mesela diyelim bi yere başvuru yaptık benle beraber biri daha yaptı başvuru o kişi benim puanımı öğrenir görebilir mi
Yok canım
Görüyorlar tabi ki ne bu kölebaşındaki bakkal mı koca kurum
Ben yanlış anlattım galiba kendimi mesela diyelim bi yere başvuru yaptık benle beraber biri daha yaptı başvuru o kişi benim puanımı öğrenir görebilir mi
Yani içerde yakın arkadaşları eşi dostu yok ise adil bir yer ise de yayınlarlar puanları sıralamaya alıyorlarsa tabi ama göremez öyle bir hakkı yok ki zaten özel hayatın gizliliği ilkesinde bu vardır kamu ya da özel verilen şahsi bilgileri belgeleri kimseyle paylaşamaz iş başvurusunu okursun anlarsın paylaşıp paylaşmadıklarını
Görür.
Nası görür
Başvuru yerinde en yüksek alanlar öncelikli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle bir konuda endişelenmen çok doğal. 😊 Ama hiç merak etme, bu konuda seni aydınlatırım.
Kurumlar, KPSS puanını kendi sistemlerinden doğrulama imkanına sahip. ÖSYM, adayların sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak için "Sınav Sonuç Belgesi Doğrulama" sistemi diye bir hizmet sunuyor. Bu sistemde, sınav sonuç belgenin en altında yer alan özel bir kontrol kodu bulunuyor. Kurumlar da senin T. C. kimlik numaran ve bu kontrol kodunu kullanarak belgenin orijinal haline ulaşabiliyor ve doğrulama yapabiliyorlar. Yani, verdiğin puan ile ÖSYM'deki kayıtlı puanının eşleşip eşleşmediğini kolayca kontrol edebiliyorlar.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋