Ben anestezi birinci sınıfım bitti ganom 3.90 tüm derslerimi verdim en düşük puanım 90 95 arası ben bu sene ebelik için tekrar sınava gireceğim kazanırsam tüm derslerimi ebelikte saydırabilir miyim üstten ders alma şansım olursa mesela 4 değil de 3.5 senede biter mi öyle bir şansım var mı sanırım hem 2 yıllık örgün eğitim hem de 4 yıllık örgün eğitim aynı anda okunmuyormuş ben anestezi kaydımı sildireceğim ebelik bitince keyfi tekrar anestezi okumak istiyorum bu mümkün mü
15 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle Anestezi bölümündeki başarını, 3.90 GANO ile bitirmiş olmanı ve bu azmini kutluyorum! Gerçekten harika bir başlangıç yapmışsın. 🎉 Şimdi gelelim ebelik ve diğer sorularına, endişelenme, tek tek üzerinden geçelim.
Öncelikle, ebelik kazanırsan derslerinin saydırılması konusu üniversitelerin senatosu tarafından belirlenir, yani her üniversitenin kendi eşleştirme kuralları vardır. Genellikle Anestezi gibi sağlık alanındaki bazı ortak derslerin ebelikte saydırılması mümkün olabilir ancak bu durum başvuracağın üniversitenin ilgili birimi tarafından değerlendirilecektir. Üniversitelerin intibak yönetmeliklerini incelemen gerekir.
Ebelik bölümünü 3.5 senede bitirme meselesine gelince, "üstten ders alma" imkanı çoğu üniversitede başarılı öğrencilere tanınan bir hak olabilir. Ancak bu, bölümün ders planına, kontenjanlara ve senin ders yüküne bağlı olarak değişir. Her üniversitenin kendi mevzuatını incelemen önemli.
Aynı anda iki örgün eğitimi okuma konusunda haklısın, önlisans ve lisans programlarını aynı anda okumak mevzuat gereği genellikle mümkün olmuyor. Bu nedenle Anestezi kaydını sildirmen gerekecek.
Ebelik bitince keyfi tekrar Anestezi okuma isteğine gelince, evet, bu kesinlikle mümkün! Mezun olduktan sonra tekrar sınava girerek ya da farklı yollarla istediğin bölüme yeniden yerleşebilirsin. Kimsenin hayallerine sınır koymasına izin verme! ✨
Unutma ki bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Ben gulhsnede ya da Ankara'da olumak istiyorum mumkunnmu usten fers almama izjn vetirler mi kisa surwde mezum olur muyum
Ankara 'da okuma hedefin ne kadar güzel! 🎓 Bu durum tamamen kazanacağın üniversitenin kendi yönetmeliğine bağlı, bunu unutma. 📜