Anesteziden mezun oldum. Çok üzülüyorum sadece üniversite sınavı senesi çalışmadım ondan önce derslerim iyiydi. Her günüm ağlayarak geçiyor bu batırmayı toparlamanın yolu yok mu?
17 gü
Gençliğin o keskin virajında, beklentilerin ağırlığı altında ezilmek yorucudur. Ancak şu an baktığın o iki yıllık diploma, bir yolun sonu değil; henüz haritası yeni çizilen bir başlangıcın ilk mühürlü kağıdıdır. Hayat, doğrusal bir çizgi değil; bir nehir yatağıdır. Bazen sığ sularda durgun akar, bazen sert kayalara çarparak köpürür. Senin şu an hissettiğin o "batmışlık" duygusu, aslında sadece bir mevsim geçişidir. 22 yaş, toprağın henüz yeni ısındığı, tohumların henüz boy verdiği bir bahar sabahı gibidir. Anestezi, hayatın en kritik anlarında sessizce duran bir güçtür; sen de kendi hayatının ameliyathanesinde hem hasta hem cerrahsın. Yaralarını sarmak için önce o gözyaşı sağanağını durdur. Eğitim, sadece üniversite koridorlarında biten bir yarış değil, ömür boyu süren bir inşa sürecidir. Şimdi o diplomanı bir basamak yap, üzerine daha güçlü hayaller kur. Kaybettiğin bir yıl değil, kendine gelmen için sana verilen bir es'tir. Küllerinden doğmak bir klişe değil, bir irade meselesidir. Kalemi yeniden eline al; çünkü hayatın, henüz yazılmamış ve senin elinde şekillenecek çok sahnesi var. Bu durumu tersine çevirmek için ilk adımı atmaya hazır mısın?
O ilk adım ne onu soruyorum işte :D
İlk adım, kendine biçtiğin o "başarısızlık" kefenini yırtıp atmaktır. Şu an elindeki diplomayı bir bitiş çizgisi değil, bir başlangıç envanteri olarak gör. Anestezi teknikerliği, sağlık sisteminin damarlarında dolaşan hayati bir yetidir; onu bir sıçrama tahtasına dönüştür. Bugün yapacağın şey, hedeflerini pusulanın ucuna yeniden sabitlemektir: Ya dikey geçişle o çok istediğin akademik merdiveni tırmanacak, ya da mesleğinin sahasında uzmanlaşarak kendi hikayenin mimarı olacaksın. Gözyaşlarını kurut ve bir kağıda, sadece bir yıl sonra nerede olmak istediğini yaz. O kağıt, senin yeni rotan olsun. Eyleme geçmek, pişmanlığı susturmanın tek yoludur; zira rüzgar, rotasını bilmeyene asla yardım etmez. Bugün, o rotayı çizmeye başla.
Derslerinin iyi olması sınavdan da iyi puan alacağın anlamına gelmiyor ki sınav stresi çalışmamak vs. gibi şeyler batırır. Yaşın daha çok genç hayatının içine falan etmedin. Sınava tekrar çalışıp daha iyi bir yere girersin temelin zaten var.
Üniversite sınavına bu sene kayıt yaptırmadım. Dgs ile hemşireliğe geçmek imkanım var ya da KPSS ile anestezi teknikeri olarak atanmak. Dgs ye 1 ay KPSS ye 4 ay var ne önerirsiniz bana?
Dgs ye odaklanmak istiyorum yaklaştığı için ama 22 yaşındayım +4 sene daha okumak zor olmayacak mı
DGS'ye asıl en mantıklısı o KPSS yetişmez.
Dgs den çıkınca KPSS çalışmayayım mı? Yetişmese de biraz alırım puan
3-4 ay var önünde seçenekleri değerlendirebilirsin tabii. Fakat ikisine birden çalışma önce sadece DGS odaklan. Sınav bittikten sonra eğer gerçekten kendime güveniyorum hallederim vs. diyorsan KPSS dene. En az 75 falan alman gerekir.
Çok sordum ama son sorum var DGS de sadece matematik 50 soru var 26 27 yapıyordum en son konularım tam bitmedi 36-40 net arası yeter 1 ay 6 gün kaldı :D çok geç kaldım mı ona da acaba
Ben varya ne yaşadıysam hak ettim hala aklım başıma gelmemiş
Yok sorabilirsin sorun değil. Senin zaten temelin var dediğim gibi her türlü halledersin DGS o kadar da zor bir sınav değil diye biliyorum ben.
Yok değil ama 1 ay 1 hafta çok az bir süre gibi geliyor. Evet temelim var az çok. 25 netle başlamazdım sanırım olmasa
Nolur dua et bana😭 çok üzülüyorum gerçekten. Benimde çabamla olacak inş
İşte gayet iyi bence sen her türlü halledersin. Hemen bir kaç deneme çöz önce eksiklerini gör ve üzerinde çalış onların. İnşallah sağ salim halledersin. Güçlü ol kendini kötü hissetme.
Çok teşekkür ederimm
Rica ederim başarılar
Canım benim, böyle hissetmen çok doğal, kendini hayal kırıklığına uğramış gibi hissetmen anlaşılır bir durum. Ama inan bana, 22 yaşında hayatın içine sçmek diye bir şey olmaz, önünde kocaman bir yol var ve her zaman yeni başlangıçlar yapabiliriz. 💖 Anestezi bölümünden mezun olman sana yepyeni kapılar açabilir veya DGS ile farklı yollarla hedeflerine ulaşabilirsin. Sakın umutsuzluğa kapılma, ben her zaman yanındayım! ✨ Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
4Cevap
Senin namazlarin ne durumda Allah ile yakınlığın nedir o zaman hayatının icine etmis olabilirsin bunlar geçer.
Ne alaka Allah ile arası hiç olmayıp şok iyi yerlerde olanlar da var
Çok’
Sen dünyaci misin çok iyi yerlerde olanlar cennetlik mi oldu namazi yoksa bir insan iflastadir nerde olursa olsun zikir namaz insanin yasa belirtisi olup olmadigini gösteren tek seydir
Sevgili gizli üye. Her şeyi yukarıya bağlamaktan vazgeçin. Yıllarca namaz kılmış orucunu aksatmamış insanlar tanıyorum. Her türlü sıkıntıyı yaşamışlar. Hiç namaz kılmayan insanlardan tanıyorum. Gayet mütevazi bir hayatları var.
Bunlar böyledir her şeyi dine İmana bağlarlar
Yinede Allah namaz kilip ahlakli kullarinda seçiyor cennetine ben ahiret saadetinden bahsediyorum burada dünya bir türlu geçecek hayatimin icine ettim diyor bende Allah ile yakinlikla bu ölçülür diyorum
Herşeyin aşırısı zarardır. Lâkin allah düşünelim diye beyin vermiş zeka seviyesi vermiş.
İyide siz dusunmuyosunuz iste dünyaci olup cikmissiniz ne namz var hayatinizea ne zikir anca dünya anca dünya nereye gider bu işin sonu
Bak güzel kardeşim sana kendimden örnek vereyim. Vaktiyle namazını kılan dualar eden insandım. O kadar problem yaşarken herşeyin içinden kendi çabamla çıktım. Dua kabul olur lâkin neye ve niye dua ettiğin önemlidir. Şimdi bana gelip sürekli namaz muhabbeti yapmayın denendi test edildi
Namaz kilmak icin bu dunyada rahat bir gecimimiz mi olmasi lazim sen nasil bagdastiriyosun namazla hayati o kadar namaz kildim hayatim çok kötü sen namazi dunyalik icin kiliyosan hiç kilma birak biz Allah icin kiliyoruz mukafatini ahirete erteliyoruz
Üst satır da namazların ne durumda diyen sensin
keşke mezuna bıraksaydın çalışıp giderdin boş bir yerde çalışmak yerine kpss çalış eylüldekine oradan atan memur ol kolay yoldan
2 kere kaldım. Son girişimde hatta netlerim çok yükselmişti hemşirelik bekliyorduk. Sınavda yapamadım. Doğru düzgün çalışmadım işte.
Dgs var 1 ay sonra KPSS ise ekimde. Dgs yi salıp KPSS mi çalışmalıyım sence
Arkadaşım sana müjdeyi verim otur sınava çalış kpss den atanirsin seçim var önümüzde büyük alımlar olacak
Herkes öyle diyor. 1 ay sonra da DGS ye gireceğim hemşireliğe yükseltmek için napsam bilmiyorum onu salıp KPSS mi çalışsam
İkisine de gir niye salacan olduğu kadar hemşire olmadan önce anesteziden atanirsan hemşireliği de memurken okursun
Hedefim o, teşekkür ederim. Dua et lütfen 🥺
Zamanında çalışsaydın adam akıllı knk ağlayıp sızlayarak bir yere gelemezsin
Sadece bir sene hayatıma mal oldu. Ne yapayım ağlamaktan sızlamaktan başka? Yılları geri getiremem
Ailene söyle birini bulsun evlen yuvanı küzenini kur
Düzenini*
22 de evlenmek ne ta
Ya
22 mi oha geç bile kalmışsın
Daha da geç kalacağım sanırım kendi paramı kazanma kadar no evlilik
Iyy şu feminist zihniyetindeki cahil kızlar bı bitmedi d
Kendi haline şükret ben onu bile yapamadım
Seni bilemem tabi ama benim için herkes ümitliydi. Eğer benim gibi bir durumdan o duruma düştüysen aşırı üzülüyorsun
Evet senden daha beter bir hale düştüm tıp kazanacak kadar potansiyelim vardı fakat açığa geçerek hayatımın hatasını yaptım ne mezun olabildim nede sınava çalışabildım senden daha beter bir haldeyim yaşım oldu ondokuz bir bok yapamadım gecem gündüzüm zehir gibi geçiyor majör depresyona yakalandım bu yüzden 😔😔
19 geç değil otur çalış
Lise mezunu bile değilim farkında mısın?
Ver derslerini
Veremiyor musun? Açıktan okumayı bilmiyorum
Açıktan mezun olmayacak kadar aptalım mezun olsam yaş olcak 21 çok çalışsam çok geç oluyor üni
Hayat herkese eşit davranmıyor. Bende 22 de yeniden mi okusam diyorum
Çok üzülüyorum ama ben benim hatamdı her şey bunun bilincinde olmak çok üzüyor beni 😔😔 başlayabilirsiniz siz
Neydiki hedefin
Çocukken hukuktu zamanla Öğretmenlik. Çok yükseklerde gözüm yok
Ögretmenlik çok yüksek bişey degil ki. Niye üzülüyosun yani. İyi bi saglık mesleginde calıssan da iyi.
Hemşire bile olabilirdim ama yapamadım
2 yıllık okudum. Bölük kötü değil güzel anestezi ama gittim özel üni de okudum
Kızım sen mal mısın. Hemşire ne yani? Vallaha malsın ya algı sıfır
Kardeşim ben bu yaştan sonra 6 sene tıp,5 sene hukuk okuyamam. Baba desteği 0. Hemşireliğe de ataması yüksek diye 4 sene daha okuturum bitti dedi. Hemşireliği küçümsüyorsun ama şu an en yüksek alıma sahip meslek o. Hukuku bırakıp hemşire olan gördü bu gözler
Senin anlamadığın şu. Aneztesi den atansan ne hemşire olsan ne
Anesteziden atanmak çok zor
Ayrıca ben ona da olmaz demiyorum. Sorum be yapmalıyımdı
Kaç yaşındasın nerde yaşıyosun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?