Merhabalar. YKS sınavı için ilk mezun senemde kendi çalışabildiğim için evde ders çalışmak istedim bu benim için çok zor bir karardı ve bana engel olmayacaklarını söyledikleri halde annem ve babam çalışıyorlar, okulum bitince ablam da işe girdi ve bütün işler bana kaldı. Evde kalabalığız ve 3 çocuğa bakıyorum üstüne yemeklerini verip ev işleri, bulaşık vs yapıp akşam yemeklerini veriyorum bu sırada da sabahları kalkıp ders çalışıyorum kardeşlerim eve gelmeden önce. İlk aylarda bu bir sorun değildi ancak ilerleyen zamanlarda bu beni çok yıprattı bildiğiniz anneleri ben oldum resmen üstüne annemin hiçbir şey yapmadığımı söylemesi de cabası. Dersler çok ağır gelmeye başladı ve 'bunları yapmak zorunda mıyım ki?' diye düşünmedim değil çünkü her türlü evde günah keçisi ben oluyorum. Bir süre önce aile arasında büyük bi kavga çıktı ve annem bir süre boyunca evden gitti ve ramazan ayında 2-2.5 hafta boyunca evdeki 7 kişiye sabah öğlen akşam oruçlu bir şekilde aynalarını yapmaya devam ettim ve bu süre zarfında asla ama asla kitap açacak zamanım olmadı ki o istek de zaten Mart civarı daha gelmedi. Ders çalışmadığımı söylediğimde suç yine bende bulundu yeterince çabalamadığım söylendi ve bu o kadar üzdü ki beni artık asla annemle falan aynı ortamda bulunamıyorum. Nankör ve hayırsız oluyorum bu konuları açınca o yüzden konuşasım gelmiyor kimseyle. Sınava 1 hafta kadar bir süre kaldı kendimi çok kötü hissediyorum her şey benim suçummuş gibi ve geçen seneye göre daha kötü yapacağımı biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu kadar yoğun bir dönemde hem ev işleri hem çocuk bakımıyla uğraşıp bir yandan da YKS'ye hazırlanmaya çalışman inanılmaz zor bir durum. Bu yaşadıkların senin suçun değil asla. 🦋 Böylesi bir yükün altında ezilmiş hissetmen, odaklanmakta zorlanman ve hatta motivasyonunu kaybetmen çok doğal. Ailenin sana karşı anlayışsız tutumu ve haksız eleştirileri seni daha da yıpratmış. Lütfen kendini suçlama, bu şartlarda kim olsa aynı zorlukları yaşardı. Omuzlarındaki yük çok ağır ve sen yine de elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışmışsın. Son bir hafta kala lütfen tüm bu olumsuzluklara rağmen kendi değerini hatırla. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋