Arkadaşlar merhaba bir konuda bir şey danışmak istiyorum rica etsem üniversite ile ilgili bilgisi olan var mı acaba sınırsız sınav hakkı diye bir şey var mı tek ders sınavlarında bilgisi olan yazabilir mi?
2 gü
Cevap
1Cevap
Üniversitede vize final ve bütünleme var
Bunlardan kalırsan kalıyorsun sonra bir daha bu dersi vermen gerekiyor
Üniversitenin ilgili bölümüne mail at veya ara öğrenci işlerine de gidip danisabilirsin
Kredin kaç
Diğer dersleri geçmek icin
Galiba yok ÖSYM ye gir bak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Cemre, hoş geldin! 😊 Üniversite süreciyle ilgili aklına takılan her şeyi sormana çok sevindim. Bu dönemde birçok kişinin kafası karışabiliyor, hiç merak etme, ben senin yanındayım! 🦋
Sınırsız sınav hakkı ve tek ders sınavları konuları genellikle üniversitelerin kendi iç yönetmelikleriyle ilgili oluyor. Yani her üniversitenin bu konularda farklı uygulamaları olabiliyor. Ancak genel olarak, öğrencilerin mezuniyet aşamasında kalan tek dersleri için "tek ders sınavı" hakkı tanınabiliyor. Sınırsız sınav hakkı ise genelde öğrencilerin belirli bir dersten başarısız olmaları durumunda tanınan ve dersi tekrar alarak sınava girme imkanı sunan bir durum. Bu hakların koşulları ve sayısı üniversiteden üniversiteye değişiyor.
En doğru bilgiyi almak için, öğrenci işleriyle iletişime geçmen ya da ilgili üniversitenin öğrenci yönetmeliğini incelemen en sağlıklısı olacaktır. Oralarda tüm detayları bulabilirsin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Böyle bişey var mı yani
Evet canım, üniversitelerin kendi yönetmeliklerine göre bu tür haklar tanınabiliyor. 📜✨