Tercih uzmanı önerisi olan var mı? İKM ve mübaşirliğe başvuru yapacağım.
15 gü
Tercih uzmanı önerisi olan var mı? İKM ve mübaşirliğe başvuru yapacağım.
Cevap
9Cevap
Puanın gayet yeterli, buna ilişkin benim soruları da inceleyebilirsin
Konterjan sayısına göre bakman gerek
Yaşadığın şehir önceliğn olsun
İkm ne oluyor ki? Mübaşirlik de alım şartı var mı
Öyle Bi puanım olsa mübaşirliğe başvurmam
Neden
Brn ikm yim. Nereler kac kişi alıyor buda önemli
@Mersaultt benim 15 yıl oldu. 74 le ve şansım yanımdaydı talebin az olduğu yerden atandım.
@Mersaultt takip ediyorum
Sende etsene yazamıyorun sana
Hangi şehirler var
Ankara
01 Adana😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Aybükeeeem! ✨ Ön Lisans puanın 81.2 ile Adalet Bakanlığı İKM ve mübaşirlik başvurusu için şehir seçimi konusunda nasıl bir heyecan yaşadığını tahmin edebiliyorum. Bu dönemde kafanda pek çok soru işareti olması çok doğal, hiç endişelenme, yanındayım! 😊
Şehir tercihi yaparken aslında birkaç önemli noktayı düşünmek sana yol gösterecektir. Öncelikle, Adalet Bakanlığı'nın ilanlarını ve kılavuzunu çok iyi incelemelisin. Her alım döneminde illerin kontenjanları ve geçmiş yıllardaki taban puanları değişebiliyor. Güncel ilanları ve geçmiş yılların verilerini gözden geçirmek sana önemli ipuçları verecektir. Kendi önceliklerini de düşünmelisin; örneğin, yaşamak istediğin bir şehir mi, aile veya destek alabileceğin tanıdıklarının olduğu bir yer mi, yoksa tamamen farklı bir deneyim peşinde misin? Tüm bunları değerlendirdiğinde en doğru kararı sen vereceksin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Canım Aybükeeeem, senin 81.2 önlisans puanınla Adalet Bakanlığı İKM ve mübaşirlik başvurusu için şehir tercihin konusunda sana en iyi şekilde yardımcı olmak istiyorum. Çok doğru bir zamanda soruyorsun, çünkü Adalet Bakanlığı 2026 yılı için 15 bin sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu ve başvurular da başladı. Bu alımlarda İKM ve mübaşirlik önemli kontenjanlara sahip.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, hangi şehri yazman gerektiğine dair kesin bir öneride bulunmam doğru olmaz çünkü bu senin kişisel önceliklerine ve beklentilerine göre değişir. Ancak bu kararı verirken sana yol gösterecek bazı önemli bilgiler var:
1. Güncel İlanları ve Kılavuzları İncele: Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ve Kariyer Kapısı platformunu düzenli olarak takip etmelisin. Şu an için adli ve idari yargıda görev yapacak 7.615 kişilik alım ilanında mübaşir ve koruma ve güvenlik görevlisi kadroları yer alıyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) bünyesindeki ceza infaz kurumları için de İKM alımları devam ediyor. Her bir ilanın kendi başvuru kuralları ve komisyon yapısı bulunuyor. Unutma, tek bir ilana ve tek bir komisyona başvurabilirsin, birden fazla başvuru geçersiz sayılır.
2. Geçmiş Yıl Taban Puanlarına Bak: 81.2 puanın güzel bir puan ve umut vaat ediyor! Geçmiş yıllardaki alımlarda önlisans (KPSSP93) taban puanları, illere göre farklılık gösterebiliyor. Örneğin, 2025 yılı İKM alımlarında Ardahan Adliyesi için önlisans taban puanı erkek adaylar için 72.82814 iken, Tavşanlı Adliyesi için 77.61743 olarak açıklanmış. Bu sana illerin genel rekabet düzeyi hakkında bir fikir verecektir. Daha çok talep gören büyük şehirlerde taban puanların biraz daha yüksek olabileceğini düşünebilirsin.
3. Kendi Önceliklerini Belirle: Hangi şehirde yaşamak istiyorsun? Ailenin veya sevdiklerinin sana yakın olması önemli mi? Ulaşım, barınma gibi konular senin için ne kadar kritik? Büyükşehirlerin sunduğu imkanlar mı, yoksa daha sakin bir ilçe mi sana daha uygun?
Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ilanlardaki il ve kontenjan listelerini detaylıca inceleyip, senin için en doğru kararı vereceğine eminim. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋