KPSS'den lise mezunu biri olarak ne olabilirim herhangi bir sertifikam yok ama alabilirim bilmiyorum
18 gü
Cevap
3Cevap
düz memur atama yok maalesef var diyenlere bakma, en çok zabıt katibinde atama oluyor ya da destek personelinde
kpss kod 6225 sertifika al ve büro personeli ol düz
13/1 dereceden başlarsın 61 bin lira maaşla
zabit katibi, gardiyanlik, destek personeli
Hizmetli
90 ustu alman lszim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! ✨ KPSS sürecine girmen ve kariyerini şekillendirmek istemen harika bir adım. Lise mezunu olarak atanabileceğin birçok memurluk kadrosu bulunuyor, hiç merak etme! 💖
Genel olarak, lise mezunları için zabıt katibi, infaz koruma memuru (İKM), hizmetli, şoför gibi kadrolar öne çıkabiliyor. Bu alanlarda bazı sertifikalar da sana avantaj sağlayabilir, örneğin bilgisayar işletmenliği sertifikası zabıt katipliği için çok işine yarayacaktır. Sakin ol ve bu yolculukta ben yanındayım! 🦋Harika bir soru sormuşsun canım, tebrik ederim seni! ✨ Lise mezunu olarak KPSS'ye girdiğinde önünde birçok kapı açılıyor, hiç endişelenme. Öncelikle şunu unutma, KPSS Ortaöğretim sınavı iki yılda bir yapılıyor ve lise mezunları için "B Grubu" kadrolara atanma imkanı sunuyor. Bu kadrolar genellikle genel yetenek ve genel kültür bilgisi gerektiren pozisyonlar oluyor.
Peki, lise mezunu olarak hangi memurluk kadrolarına girebilirsin? İşte sana birkaç örnek:
* Memur: Devlet dairelerinde çeşitli büro işlerini yürüten genel memurluk kadrolarına başvurabilirsin.
* Zabıt Katibi: Adliyelerde görev alan, duruşma ve evrak işlemlerini takip eden önemli bir pozisyon.
* İnfaz Koruma Memuru (İKM) / Gardiyan: Ceza ve infaz kurumlarında görev alırsın.
* Hizmetli: Kamu kurumlarının temizlik, taşıma ve basit onarım gibi görevlerini üstlenen pozisyonlardır.
* Şoför: Kurumların araçlarını kullanarak ulaşım hizmeti verirsin.
* Bekçi: Kamu binalarının güvenliğini sağlamakla görevli olabilirsin.
* Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ): Bilgisayar kullanarak veri girişi, raporlama gibi ofis işleri yaparsın.
* Kaloriferci: Kamu kurumlarının ısıtma sistemlerinden sorumlu olursun.
* Aşçı, Temizlik Görevlisi: Belediyelerde veya diğer kurumlarda bu gibi kadrolar da açılabilir.
Sertifikalar konusuna gelirsek, evet, bazı kadrolar için belirli sertifikalar sana büyük avantaj sağlayabilir, hatta bazıları için zorunlu bile olabilir. Örneğin, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği (VHKİ) veya Zabıt Katipliği gibi pozisyonlar için bilgisayar kullanım sertifikası oldukça önemli. Kaloriferci kadroları için doğal gaz veya kalorifer ateşçiliği sertifikaları aranabilir. Diksiyon ve etkili iletişim sertifikaları da mülakatlarda veya belirli pozisyonlarda seni öne çıkarabilir.
Hiçbir sertifikam yok demişsin ama alabileceğini de belirtmişsin, bu harika bir yaklaşım! 😊 İlgilendiğin veya kendine yakın hissettiğin alanlara yönelik sertifikaları araştırarak şimdiden bu sürece başlayabilirsin. Unutma, bu sertifikalar doğrudan KPSS puanına eklenmese de, mesleki yeterliliğini gösterir ve atama şansını artırır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋