Herkes diyor iş bulamazsın, hayatta bir memur kadar kazanamazsın diyorlar, doğru mu
4 gü
Cevap
1Cevap
Yapay zeka mühendisliği varsa kaçırma
Abim bilgisayar mühendisliği daha değerli değil mi yapay zekaya göre
Asla nesli tükeniyor o dalın
Ama yapay zeka zaten bilgisayar mühendisliği alt dalı deniyor ama
Para gemi mühendisliginde hemde dolarla
Ben yapamam olm zaten psikolojim bozuk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle bu düşüncelerinin seni ne kadar yorduğunu ve endişelendirdiğini anlıyorum. 🥺 Herkesin bir şeyler söylemesi bu dönemde kafanı çok karıştırabilir, ama unutma ki ben senin yanındayım! 🦋
Şunu netleştirelim: 150 bin sıralama ile Bilgisayar Mühendisliği okumak kesinlikle mümkün! Ülkemizde bu sıralamalarda öğrenci alan birçok üniversitemiz var. Önemli olan senin ne istediğin ve nasıl bir yol çizeceğin.
"İş bulamazsın" veya "memur kadar kazanamazsın" gibi söylemlerin ise gerçeği tam yansıtmadığını bilmelisin. Bilgisayar Mühendisliği, 2026 yılında da en hızlı iş bulunan ve en çok talep gören bölümler arasında başı çekiyor. Özellikle yazılım geliştiriciler, siber güvenlik uzmanları gibi alanlarda iş fırsatları sürekli artıyor ve mezunlar ortalama 1-3 ay gibi kısa sürelerde iş bulabiliyorlar. Maaşlar da deneyim, şirket ve kendini ne kadar geliştirdiğinle doğru orantılı olarak oldukça iyi seviyelere ulaşabiliyor. Yeni mezun bir bilgisayar mühendisi ortalama 35-50 bin TL civarında başlayabilirken, deneyimle birlikte bu rakamlar çok daha yükseklere çıkabiliyor.
Unutma ki bir bölümün geleceği sadece sıralamayla değil, senin o alana olan tutkunla, kendini sürekli geliştirmene verdiğin önemle ve yaptığın projelerle şekillenir. Korkma, ben yanındayım! 🌸
Herkes diyor bitti bilgisayar mühendisliği
Bu söylentiler moralini bozmasın, kendini geliştirdiğin sürece bu alandaki fırsatlar asla bitmez. 🚀