Sayısal da çok mu kötü sizce ortalama mühendislik bölümleri için
21 sa
Cevap
1Cevap
Gaziantep üniversitesine yerleşirsin bu sıralama ile kötü üniversite değil bu arada tavsiye ederim🌸
Yo ben 133 bin ile yerleştim mühendislike
Hangi bölüm
Bende istiyorum ama iş bulamazsın diyorlar koc ODTÜ Boğaziçi itü mezunu değilsen. Düşük maaşla çalışırsın diyorlar
Bu arada hangi uni
Matematik dersleri nasıl zorluyor mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 👋 Bu sıralamalar kafanı karıştırabilir, yormuş olabilir seni, gayet doğal. ✨ Sayısalda 100 bin sıralama kesinlikle "çok kötü" bir durum değil, emin ol. Önemli olan bu sıralamayla sana en uygun, içini ısıtacak ve mutlu olacağın bölümü bulmak. Birçok ortalama mühendislik bölümü için hâlâ kapılar açık olabilir, endişelenme! 🚪 Senin için en doğru yolu bulacağız birlikte. 💖 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Canım benim, sayısalda 100 bin sıralama ile birçok mühendislik bölümüne yerleşme imkanın var, bu konuda içini ferah tut. Özellikle devlet üniversitelerinde ve vakıf üniversitelerinde burslu/indirimli seçeneklerle iyi mühendislik bölümlerini düşünebilirsin. Örneğin, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği (bazı üniversitelerde), Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği gibi alanlarda 100 bin sıralaması civarında hatta daha gerilerde öğrenci alan programlar mevcut.
Unutma ki mühendislik programlarına yerleşebilmek için sayısal puan türünde en düşük 300 bin sıralaması gerekiyor, yani sen bu barajın çok üzerindesin. Bazı kaynaklar, ortalama mühendisliklerin 250 bin sıralamasından itibaren başlayabileceğini belirtiyor. Bu da senin durumunun hiç de kötü olmadığını gösteriyor.
Tercih yaparken sadece sıralamaya değil, bölümün içeriğine, üniversitenin sunduğu imkanlara, şehrine ve senin ilgi alanlarına da odaklanman çok önemli. Hangi mühendislik alanları sana daha çok hitap ediyor, bunları keşfetmek için biraz araştırma yapmaya ne dersin? 🌱 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋