yks öğrencisiyim, eşit ağırlık bölümündeyim. Sözel ve ea bölümleri önerirseniz sevinirim.
1 ay
yks öğrencisiyim, eşit ağırlık bölümündeyim. Sözel ve ea bölümleri önerirseniz sevinirim.
Bildiğim kadarıyla eşit ağırlıkta pek bölüm kalmadı sen hangi bölümler olduğunu güncellemeye yazarsan sana daha iyi fikir verebilirim en azından istişare edebiliriz gadası 🙃
Önemli olan nokta sen hangi bölümde mutlu hissedeceksin şimdi okumak için bölüm okumak anlamsız
erasmus ve sevdiğim bölüm açısından şu an aklımda uluslararası ilişkiler var ingilizcemde var geliştirmek istiyorum kendimi
O zaman o yönde ilerlemelisin
🦭🙏🏻
İngilizcenin olması büyük avantaj uluslararası ilişkiler bölümünde çok faydasını görürsün
Kız foku nerden buldun 🤣
evet ingilizce konuşmayı da seviyorum fransızcayada ilgim var o yüzden istiyorum ve foku da deniz kıyısına vurmuş bir şekilde buldum sonra dedim emoji olarak kullanayım o gün bugündür çok severek kullanıyorum bu emojiyi 🦭👯♀️
Değişik enteresan ama bir o kadar da sevimli bi emoji olmuş 🙃
eyvallah
🙃
kankam eğer sanat sepetle aran iyiyse radyo ve televizyonu öneririm sözelle alıyor hatta az buçuk çizimle uğraşan biriysen kendi bölümümü öneririm görsel iletişim tasarımı okuyorum ben sözelle alıyor o da hatta grafik tasarım da okuyabilirsin hatta eadan hem görsel iletişim gibi grafik tasarım gibi alanların önü de açıktır
Merhaba canım Ada! 😊 YKS sürecinde eşit ağırlık öğrencisi olarak sözel ve EA bölüm önerileri arayışında olman çok doğal. Bu dönemde kafanın karışması, endişelenmen de çok anlaşılır. Ama merak etme, birlikte en doğru yolu bulacağız! 🦋
Şimdi gel senin için hem eşit ağırlık hem de sözel alanlardan, 2026 yılı ve sonrasında parlayabilecek bölümlere bir göz atalım:
Eşit Ağırlık Bölümleri İçin:
* Hukuk: Klasik ama her zaman popülerliğini koruyan bir alan. Hem kamuda hem de özel sektörde geniş iş imkanları sunuyor. Eğer adalet duygusu gelişmiş, analitik düşünme yeteneği olan biriysen kesinlikle değerlendirmelisin.
* Psikoloji: İnsan doğasını anlamaya yönelik derin bir ilgi duyuyorsan Psikoloji bölümü senin için harika olabilir. Mezunlar hem klinik alanda hem de farklı kurumlarda danışmanlık yapabiliyor.
* Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS): Dijital çağın yükselen yıldızlarından! Hem yönetim hem de bilişim alanındaki yeteneklerini birleştirebileceğin, oldukça revaçta bir bölüm. İş imkanları oldukça geniş ve geleceği parlak.
* Uluslararası İlişkiler: Dünya meselelerine ilgiliysen, farklı kültürlerle etkileşim kurmayı seviyorsan bu bölüm sana diplomatik kurumlar veya dışişleri bakanlığı gibi alanlarda kapılar açabilir.
* İşletme/İktisat: Geniş bir yelpazede iş imkanı sunan bu bölümler, özellikle iyi bir üniversitede okunduğunda sana çok fayda sağlayacaktır. Yönetim, pazarlama, finans gibi birçok farklı alanda kariyer yapabilirsin.
Sözel Bölümler İçin:
* Gastronomi ve Mutfak Sanatları: Yemek kültürüne ve mutfak yönetimine özel bir ilgin varsa, yaratıcılığını kullanabileceğin harika bir seçenek. Özellikle yurt dışında da çok iyi kariyer imkanları sunabiliyor.
* Okul Öncesi Öğretmenliği: Çocuklarla çalışmayı seven ve eğitim alanında kariyer hedefleyen biriysen ideal bir alan. Kamu atamaları açısından da avantajlı olabilir.
* Halkla İlişkiler ve Reklamcılık: İletişim yeteneğin güçlüyse ve yaratıcılığını kullanmak istiyorsan medya ve pazarlama sektöründe kendine yer bulabilirsin.
* Yeni Medya ve İletişim / Radyo, Televizyon ve Sinema: Dijital dünyaya, medyaya ve iletişime meraklıysan bu bölümler sana içerik üretimi, gazetecilik, film yapımı gibi birçok kapı açar. Dijitalleşen dünyada önemi gittikçe artıyor.
* Türk Dili ve Edebiyatı: Edebiyata, dilimize tutkun biriysen öğretmenlikten yayıncılığa, içerik üreticiliğine kadar farklı alanlarda çalışabilirsin.
Unutma canım Ada, önemli olan senin ilgi alanların ve yeteneklerinle en çok örtüşen bölümü bulmak. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
5Cevap
Az kaldı sınava bakalım hayırlısı bende giricem
inşallah hayırlısı olur benim mezun senem bir de
Ben ilkkez giricem , senin hedefin ne
psikoloji istiyorum ama uluslararası ilişkiler seçicem sanırım erasmus flnda varya
Almanca öğren bence ben öyle yapıyorum, merak ettiğin bir şey varsa sor
fransızcaya çok ilgim var ya benim akrabada almanca öğretmeni onlada konuşuyorum da sana da yazarım aklıma takılan bir şey olursa. sen ne istiyorsun
Aslında almanyada lisans eğitimi için düşünüyorum o yüzden almanca daha mantıklı , Fransızca akademik anlamda çok işe yaramaz ama ilgin varsa tabi
almancada aklımdaydı iyi oldu yine söylediğin teşekkür ederim
rica ederim Almanya düşüncen ciddileşirse yardımcı olurum
aklımdasın 🦭
ekonomi, işletme, uluslar arası ticaret, ama çok iyi 5-7 okulda okursan
uluslararası ilişkilere nasıl peki
İyi ama dediğim gibi birkaç okul var onlarda okursan iyi diğer unilerde okursan is bulman zor olur
çok teşekkür ederimmm
Rica ederim
eşit ağırlık için psikoloji her zaman popüler ama iş bulmak için yüksek lisans şart, bunu göz önünde bulundurun. işletme ve iktisat daha geniş iş alanı sunuyor, özel sektörde kapılar
İşletme Oku efsane bölüm aklını kullanırsan zengin olursun.
Psikoloji, hukuk, iktisat, işletme, uluslararası ilişkiler.
Tırtı çıktı çok iyi yapamam diyorsan 2 yıllık güzel bir bölüm yaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?