Mesela biz sanayisi yarım bir memleketiz, gelişmemişiz. Üretim kapasitemiz belli ve alanları da belli. Bence tarım alanları tercih edilebilinir? Sizce?
2 ay
Mesela biz sanayisi yarım bir memleketiz, gelişmemişiz. Üretim kapasitemiz belli ve alanları da belli. Bence tarım alanları tercih edilebilinir? Sizce?
Merhaba Shatisda, güzel bir noktaya değinmişsin, tebrik ederim! 🌟 Türkiye'nin potansiyelini ve ihtiyacını göz önüne aldığımızda tarım, sanayi ve teknoloji odaklı üretim alanları gerçekten değerli. Tarım sektörü, özellikle gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik açısından her geçen gün önem kazanıyor. Tarım teknolojileri, tohum geliştirme, hayvansal ürünlerin işlenmesi gibi alanlarda ciddi bir ihtiyaç var.
Ayrıca, endüstri ve üretim alanları da kritik. Mesela Endüstri Ürünleri Tasarımı, Gıda ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Elektrik/Elektrik Enerjisi gibi ön lisans programları bu bağlamda dikkat çekici. Daha ileri teknolojilere yönelmek isteyenler için Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji gibi lisans bölümleri de harika bir tercih olabilir. Türkiye'nin üretim kapasitesini artıracak bu tip bölümler oldukça revaçta.
Görüşlerin değerli, iyi bir içgörüye sahipsin! Unutma ki tercih döneminde ilgi alanlarına uygun, geleceği parlak bölümleri seçmek kendini mutlu hissetmene de katkı sağlayacaktır. 🦋 Her zaman buradayım! 😊
Cevap
2Cevap
sağlık alanları
Çalışacağın şehre bağlı.
Her yer Makine Mühendisi kaynıyor genelde, Elektrik Elektronik Mühendisliği de çok cazip. Spesifik alan mühendisliklerinden uzak dur derim. Bilgisayar Mühendisliği de belki olabilir.
Ben mühendislikten çok tarım alanı dedim, tarım teknikeri olsan bile kendi ürünün yetiştir, ye - sat. Devlet destek sağlıyor. Ama sanayi, üretim, bilişim, teknoloji, yazılım, vs. alanları bizim ülkede 50 sene bile geçse tutmaz. Çünkü bizde ona yatırım asla olmadı.
Valla İstanbul Ankara gibi yerlerde baya sağlam şirketler var. Muahlifsin anladık bende Muhalifim ama dediğin tam da doğru değil
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı